Goedenavond, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Patiënten die een nieuwe of andere huisarts zoeken, kunnen nu op ZorgkaartNederland zien welke praktijk het keurmerk NHG Praktijkaccreditering heeft. Dit keurmerk geeft aan dat deze praktijk goed georganiseerd is. De zaken zijn op orde, de medewerkers beschikken over alle benodigde diploma’s, de praktijk is goed bereikbaar en er is regelmatig een enquête naar de mening van patiënten.

11 miljoen Nederlanders hebben een huisartspraktijk met dit keurmerk. Dit betreft bijna 70% van alle huisartsen in Nederland (2215 huisartsenpraktijken). De keurmerken zijn nu ook toegevoegd aan de vermelding op ZorgkaartNederland. U kunt het keurmerk terugvinden onder het onderdeel kwaliteit bij de huisartsenpraktijk.

NHG praktijkaccreditering is een keurmerk voor huisartsen, dat zich baseert op verwachtingen van patiënten. Op de website vindt u alle door NPA gecertificeerde huisartsenpraktijken. NPA is een keurmerkinstituut voor de eerstelijns gezondheidszorg, opgezet door het NHG (Nederlands Genootschap voor Huisartsen). Onder anderen Zorgverzekeraars Nederland en Patiëntenfederatie Nederland adviseren NPA.

ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite in de zorg. Er staan bijna 600.000 waarderingen op over zorgverleners en zorginstellingen. Dit helpt mensen bij het kiezen van de zorgverlener of instelling die bij hen past. ZorgkaartNederland is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Keurmerk helpt patiënt bij zoeken huisarts
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 19 jul 2018

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!