Goedemorgen, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft MC IJsselmeerziekenhuizen onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie heeft er onvoldoende vertrouwen in dat eerder ingezette verbetertrajecten voldoende aandacht zullen krijgen gezien de huidige bestuurlijke onrust. MC IJsselmeerziekenhuizen heeft locaties in Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk.

De inspectie heeft al langer zorgen over de kwaliteit en veiligheid van de zorg in de MC IJsselmeerziekenhuizen. Daarom hield de inspectie intensief toezicht en stonden we in nauw contact met de raad van bestuur van het ziekenhuis. De inspectie ziet dat het ziekenhuis werk maakte van de benodigde verbeteringen op het gebied van medisch leiderschap en cultuur.

Recente ontwikkelingen
Recent zijn er echter grote wijzigingen geweest in de raad van commissarissen en de raad van bestuur. Wij zijn geïnformeerd over mogelijke continuïteitsproblemen vanwege de financiële situatie van het ziekenhuis. Omdat we willen dat de eerder ingezette verbetertrajecten voldoende aandacht blijven krijgen, hebben we MC IJsselmeerziekenhuizen onder verscherpt toezicht gesteld.

Wij verwachten dat het ziekenhuis te allen tijde goede zorg blijft leveren. Wij volgen de ontwikkelingen rondom de kwaliteit en veiligheid van de zorg, de continuïteit van zorg en goed bestuur nauwlettend.

Hoe nu verder?
Het verscherpt toezicht heeft een duur van zes maanden. In de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie MC IJsselmeerziekenhuizen zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken. Aan het einde van de periode van het verscherpt toezicht beoordeelt de inspectie met behulp van de conclusies van de bezoeken en de voortgangs- en resultatenrapportages of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven. De inspectie kan ook verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Documenten
MC IJsselmeerziekenhuizen Lelystad verscherpt toezicht augustus 2018

MC IJsselmeerziekenhuizen Lelystad zienswijze augustus 2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor MC IJsselmeerziekenhuizen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 10 sep 2018

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!