Goedemiddag, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft drie huisartsenpraktijken aangesproken vanwege te hoge rekeningen aan toeristen. Eerder deze zomer ontvingen we een melding dat toeristen hier meer dan normaal voor een bezoek moesten betalen. Voor toeristen gelden de tarieven voor incidentele en acute hulpverlening aan mensen die buiten hun woonplaats een huisarts bezoeken (passantentarieven) of de tarieven voor Zorg op afroep van de patiënt. Huisartsen moeten zich aan deze tarieven houden. 

We hebben de melding onderzocht en de huisartsen aangesproken op de te hoge rekeningen. Zij passen hun werkwijze aan. In het onderzoek is een aantal nieuwe huisartsen naar voren gekomen die mogelijk ook te hoge tarieven declareren. Wij nemen contact met hen op om hen op de juiste tarieven te wijzen. 

Bij ons meldpunt kunnen  mensen klachten over de rekening van zorgaanbieders en de vergoedingen van zorgverzekeraars melden. Wij gaan na of er sprake is van een overtreding van de regels en indien nodig treden wij op. In onze rapportage Aan de slag met meldingen! geven we een overzicht van de meldingen van het tweede kwartaal van 2018.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Te hoge huisartsrekening voor toeristen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 10 sep 2018

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!