Goedenacht, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Er komt een internationaal onderzoek naar de met N-nitrosodimethylamine (NDMA) vervuilde valsartan. Dat geeft minister Bruins aan in een brief aan de Tweede Kamer.

In een brief informeert minister Bruins de Tweede Kamer over het onderzoek van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Het onderzoek richt zich onder meer op de hoeveelheid vervuiling in de grondstof zelf en de daarvan vervaardigde geneesmiddelen. Dit onderzoek van de EMA moet helderheid geven over de oorzaak van de verontreiniging en de effecten die de vervuiling heeft op de gezondheid van patiënten. De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft eerder al een inschatting gegeven hoe groot de kans is dat patiënten kanker krijgen door het gebruik van vervuilde valsartan. Daarop besloot het bestuur van de KNMP om de valsartan terug te halen bij de patiënt en niet alleen op apotheekniveau, zoals waartoe de IGJ besloot.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Internationaal onderzoek naar valsartan
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 10 sep 2018

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!