Goedemorgen, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

In Nederland zien we de afgelopen maanden dat het tekort aan OK-medewerkers aanhoudt en de druk op de zorg toeneemt. Dit is ook de situatie in het UMC Utrecht, locatie Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Om de kwaliteit van zorg en veiligheid voor de kinderen te waarborgen is het noodzakelijk om een deel van de geplande operaties uit te stellen. Bestaande wachtlijsten nemen hierdoor toe waarbij spoedzorg gegarandeerd blijft. De ouders of verzorgers van kinderen die geopereerd moeten worden, zijn per brief geïnformeerd.

Spoedzorg gegarandeerd
Juist om de spoedzorg te continueren is het noodzakelijk om planbare operaties uit te stellen als dat mogelijk is. De medisch specialisten bepalen per kind zorgvuldig of het uitstellen van een operatie medisch verantwoord is. Het UMC Utrecht kan op dit moment niet zeggen wanneer er weer voldoende OK-medewerkers zijn om alle operaties uit te voeren.  Het UMC Utrecht heeft een capaciteitsmanager aangesteld die ziekenhuisbreed inventariseert en monitort hoe er meer OK tijd beschikbaar gesteld kan worden  voor patientenzorg.
 
Kwaliteit en veiligheid zorg is hoogste prioriteit
Margriet Schneider, voorzitter van de raad van bestuur van het UMC Utrecht: ”Het is ontzettend vervelend voor de ouders en verzorgers van kinderen dat ze deze boodschap krijgen. Ook voor de medisch specialisten en OK-medewerkers die met hart en ziel voor de kinderen zorgen is dit niet prettig, maar wel noodzakelijk. Wij vinden  het niet verantwoord om de werktijden en werkbelasting van onze huidige collega’s nog verder op te rekken. De kwaliteit en veiligheid van onze zorg is onze hoogste prioriteit en daarom hebben we dit besluit genomen.”
 
Werken bij het UMC Utrecht
Bij het UMC Utrecht worden kinderen verzorgd die hoogwaardige, complexe medische zorg nodig hebben. Medewerkers volgen hiervoor een gespecialiseerde opleiding. Aan het begin van 2018 waren er bij het UMC Utrecht 25 vacatures op de functies die nodig zijn op de operatiekamers en de IC. Inmiddels zijn 11 nieuwe medewerkers aangenomen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : UMC Utrecht
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Wachtlijst groeit voor operaties bij UMC Utrecht
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 11 sep 2018

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!