Goedemorgen, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft twee locaties van Humanitas een aanwijzing gegeven. De inspectie ziet risico's voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg.

De inspectie bezocht in de periode april-juni 2018 vier locaties van Humanitas. De inspectie concludeert dat Humanitas concernbreed de goede stappen zet en dat er verbetering is gerealiseerd.

Op twee locaties blijft de kwaliteit van de zorg achter. De inspectie ziet op de locaties Hannie Dekhuijzen en de Leeuwenhoek (eerste etage) tekortkomingen op het vlak van sturen op kwaliteit en veiligheid en de inzet van voldoende en deskundig personeel. De inspectie constateert dat er onvoldoende balans is tussen de aanwezige deskundige zorgverleners en de complexiteit van de zorgvraag van de cliënten, waarvoor Humanitas zorgdraagt. Dit leidt tot risico's voor de cliëntveiligheid. Daarom geeft de inspectie een aanwijzing voor beide locaties.

De geconstateerde risico's waren niet acuut van aard. Humanitas krijgt 8 maanden de tijd om de benodigde verbetermaatregelen door te voeren. De inspectie is van mening dat de aanwijzing kan bijdragen aan het verbetertraject van deze twee locaties en de benodigde versnelling kan realiseren. Een dergelijke verbetering heeft Humanitas ook bij de aanwijzing in 2016 laten zien.

De melding van het incident waarover Trouw in april berichtte is inmiddels door Humanitas en een onafhankelijk bureau onderzocht. Na onderzoek bleek er geen sprake van geweld in de zorgrelatie of een calamiteit. De inspectie ziet dat de gebeurtenis  zorgvuldig is onderzocht en dat adequate verbetermaatregelen zijn geformuleerd. De inspectie heeft het onderzoek naar deze melding inmiddels afgesloten.

Documenten
Humanitas De Leeuwenhoek en Hannie Dekhuijzen augustus 2018
Humanitas Hannie Dekhuijzen juni 2018
Humanitas De Leeuwenhoek april 2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor Humanitas locaties Hannie Dekhuijzen en de Leeuwenhoek
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 11 sep 2018

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!