Goedenavond, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Patiënten moeten bij het verpleeghuis, de huisarts, fysiotherapeut en andere zorgverleners in de eerste lijn (dicht bij huis) actief worden betrokken bij de zorg. Geef hen een stem en doe iets met hun mening. Dat schrijft de Patiëntenfederatie aan de Tweede Kamer, die later deze week spreekt over medezeggenschap van patienten in zorginstellingen.

In de politiek is op dit moment veel discussie over de vraag of een huisarts een cliëntenraad moet installeren. De Patiëntenfederatie vindt die discussie overbodig. Het gaat niet om de vraag of er een raad is, maar om de vraag of de dokter de patiënt uitdaagt om mee te denken over de praktijk, de zorg en de praktijkvoering. 

En daar mag het niet bij blijven, vindt de Patiëntenfederatie. De dokter moet ook laten zien wat hij met de inbreng van de patiënten doet. Het zou goed zijn als hij de mening van de patiënten op de website zet en dan ook laat weten wat hij met de ervaringen doet.

Lees hier de brief aan de Tweede Kamer


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Betrek mening patiënt actief bij de zorg in de eerstelijn
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 12 nov 2018

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!