Goedenavond, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) laat op basis van voorlopige cijfers van Vektis Intelligence weten dat 6,6% van alle verzekerden is gewisseld van zorgverzekering. In totaal gaat het om ruim 1,1 miljoen overstappers. ZN-voorzitter André Rouvoet: “Mensen hebben echt iets te kiezen en we zien nu dat ze dat ook doen.” Er is sprake van een stijging ten opzichte van 2018, toen kwam het definitieve overstappercentage neer op 6,2%. “Mensen verdiepen zich ook, tijdens de afgelopen maanden raadpleegden weer meer dan een miljoen verzekerden de Zorgverzekeringskaart”, aldus Rouvoet. Deze online informatiekaart van zorgverzekeraars, die het voor mensen eenvoudiger maakt om verschillende polissen met elkaar te vergelijken, werd 1,3 miljoen keer bezocht.

Omdat nog niet alle overstapmutaties bij de zorgverzekeraars verwerkt zijn, kan het voorlopige percentage van 6,6% nog veranderen. Verzekerden konden tot 1 januari 2019 hun zorgverzekering opzeggen. Tot uiterlijk 1 februari 2019 hebben verzekerden de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Het definitieve overstappercentage wordt daarom begin februari gepubliceerd, in mei gevolgd door het complete beeld voor wat betreft zorgverzekeringen in Nederland in de Zorgthermometer Verzekerden in beeld 2019 van Vektis Intelligence.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Meer verzekerden van zorgverzekering gewisseld
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 07 jan 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!