Goedemorgen, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Het Franse zorgconcern Orpea heeft de overnameplannen van een aantal Nederlandse zorginstellingen die ouderenzorg aanbieden voorgelegd aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Wij hebben vervolgens beoordeeld of Orpea de procedures heeft gevolgd als het gaat om het betrekken van belanghebbenden zoals cliënten en werknemers en of de verwachte effecten van de overname voldoende in kaart zijn gebracht. Daarnaast hebben wij gekeken of de overname gevolgen zal hebben voor de cruciale zorg. Wij constateren dat Orpea heeft voldaan aan de eisen en dus verder mag met de overnameplannen. De overname is inmiddels ook goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt.

Louter procedurele toets
De NZa kan overnameplannen alleen procedureel toetsen. Daarbij doet de nationaliteit van de overnamepartners niet ter zake. Eerder nam het Franse Orpea al Dagelijks Leven over, dat eveneens zorg levert aan ouderen met dementie. Wij hebben geen bevoegdheden om te toetsen of overnames gevolgen hebben voor de kwaliteit en de betaalbaarheid van de zorg zelf. Wij vinden wel dat zo’n zorginhoudelijke toets er zou moeten komen. Begin dit jaar hebben wij daarom het position paper ‘Samenwerken en concurrentie’ opgesteld over fusies en overnames in de zorg.

Locaties
Orpea is van plan om vier instellingen over te nemen: September, Allerzorg, Diaphora zorgverlening en Diaphora woonvoorziening. September biedt woonzorg aan mensen met geheugenproblemen op locaties in Apeldoorn, Arnhem, Twello, Velp, Wageningen, Witmarsum en Zevenaar. Allerzorg is actief in heel Nederland op het gebied van specialistische thuiszorg. Diaphora levert zorg aan mensen met dementie op één van de locaties van  September in Velp.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Orpea mag verder met overnameplannen Allerzorg en September
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 jan 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!