Goedenacht, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Het College Specialismen Verpleegkunde (CVS) heeft besloten de voorheen vijf verpleegkundige specialismen terug te brengen tot twee. Vanaf 1 januari 2020 wordt de VS in twee specialisaties ingedeeld: algemene gezondheidszorg (AGZ) en geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Download: het nieuwe Beroepsprofiel verpleegkundig specialist op de site van ActiZ

De ouderenzorg is één van de beschreven expertisegebieden. Elke VS AGZ heeft een generieke basis in de algemene gezondheidszorg, en legt zich binnen het aandachtsgebied toe op een expertisegebied. Dit expertisegebied is de basis waarvan zij tijdens de (praktijk)opleiding, omscholing, bij- en nascholing verdere specifieke deskundigheid heeft opgedaan.

De VS AGZ is (sinds 1 september 2018 definitief, Regeling zelfstandige bevoegdheid verpleegkundig specialisten) een zelfstandig behandelaar en kan in de ouderenzorg, zowel in het verpleeghuis als de wijkverpleging kwalitatief goede zorg en continuïteit bieden. Daarnaast is de inzet van een VS naast de Specialist Ouderengeneeskunde als zelfstandig behandelaar mogelijk en kan de VS voorbehouden handelingen indiceren en verrichten.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Vernieuwing beroepsprofiel voor verpleegkundig specialist
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 mrt 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!