Goedemorgen, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Het aantrekken van nieuwe medewerkers, behouden van bestaande medewerkers en de bijdrage die technologie kan leveren aan het personeelstekort zijn de grootste uitdagingen van het moment voor de ouderenzorg. Ter voorbereiding op het debat over het arbeidsmarktbeleid in de zorg in de Tweede Kamer, heeft ActiZ de Kamerleden een paper gestuurd met aandachtpunten vanuit de VVT-sector.

In het paper schetst ActiZ de urgentie aan. Zorgbestuurder en vicevoorzitter van ActiZ, Jacqueline Joppe: “Nederland vergrijst en dankzij steeds betere zorg worden we met z’n allen steeds ouder. Tegelijkertijd neemt het aantal mensen dat kan werken af. Dit botst”.

Oplossingen
ActiZ en haar leden doen er alles aan goede zorg en ondersteuning voor ouderen en chronisch zieken te bieden: zo is er een goede cao afgesloten met 4% loonstijging, organiseren we schrap- en verbetersessies tegen regeldruk en voor meer werkplezier van medewerkers en zijn in de VVT-sector oriëntatiebanen gelanceerd. Maar ondanks de inspanningen zijn de problemen nog niet opgelost.

ActiZ geeft in het paper een overzicht van de lopende inzet en acties die zorgaanbieders ondernemen. Tegelijkertijd vragen we in het paper Kamerleden om hulp bij enkele concrete punten. Bijvoorbeeld als het gaat om het faciliteren van samenwerking tussen zorgaanbieders en bij de tijd die nodig is voor begeleiding en het inwerken van nieuwe medewerkers.

Het debat over de arbeidsmarkt in de zorg stond gepland op 13 maart in de Tweede Kamer, maar is tot nader orde uitgesteld. Klik hier voor het ActiZ-paper.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: De arbeidsmarkt in de zorg vraagt zelfde urgentie als klimaat
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 13 mrt 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!