Goedenavond, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Het meldpunt Onbeperkt Stemmen van het College voor de Rechten van de Mens is geopend. Ieder(in) juicht dit toe omdat iedereen recht heeft om te kunnen stemmen. De afgelopen jaren gaf het meldpunt zicht op waar mensen tegenaan lopen bij het stemmen.

Bij de komende verkiezingen moeten de stemlokalen 100 procent toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. Het meldpunt is bedoeld voor mensen met een beperking (of hun naasten) om hun ervaringen te delen over de (on)toegankelijkheid bij het stemmen tijdens de aankomende Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart en de Europese Parlementsverkiezingen op 23 mei.

Deel je ervaringen
Hoe is het met de toegankelijkheid van een stemlokaal en is het stemformulier goed te gebruiken? Deel je ervaring via het meldpunt.

Het meldpunt is niet alleen bedoeld voor ervaringen op de dag van de verkiezingen. Ook ontvangt het College ook graag meldingen over hoe het voorbereiden op de het stemmen is gegaan. Was het verkiezingsprogramma bijvoorbeeld goed toegankelijk? Zowel positieve als negatieve ervaringen kunnen worden gedeeld bij het meldpunt. Een melding kan anoniem worden ingediend.

Ieder(in) zorgde er samen met het College voor dat de minister ook het toestaan van hulp in het stemhokje voor mensen met een verstandelijke beperking gaat onderzoeken. Dat is voor de komende verkiezingen nog niet geregeld.

Wil je verder praten over wat jij nodig hebt om onbeperkt te kunnen stemmen. Praat dan mee op Klink


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Meldpunt Onbeperkt Stemmen geopend
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 13 mrt 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!