Goedenacht, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Artemis Groep, locatie Résidence Het Witte Huis een last onder dwangsom opgelegd. Het Witte Huis voldoet niet aan de eerder opgelegde aanwijzing. Het Witte Huis in Zetten verleent zorg aan maximaal 26 mensen met dementie.

Het Witte Huis kreeg in september 2018 een aanwijzing. Er waren tekortkomingen in de thema’s deskundigheid zorgverlener, cliëntdossier en vrijheidsbeperking, medicatieveiligheid en het sturen op kwaliteit en veiligheid. De inspectie had er onvoldoende vertrouwen in dat Het Witte Huis de benodigde verbetermaatregelen zou treffen zonder de extra druk die een aanwijzing met zich meebrengt. Het Witte Huis kreeg vier maanden de tijd om te verbeteren.

In januari zag de inspectie bij een bezoek dat Het Witte Huis nog onvoldoende heeft verbeterd. Daarom legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. De dwangsom bedraagt 2000 euro per twee weken dat Het Witte Huis niet voldoet, met een maximum van 16.000 euro. Als Het Witte Huis binnen vier weken alsnog aan de aanwijzing voldoet, wordt de dwangsom niet geïnd.

Documenten
Witte Huis Zetten Last onder dwangsom 2019 plus reactie
Witte Huis Zetten rapport 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor Artemis Groep, locatie Résidence Het Witte Huis
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 14 mrt 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!