’s Avonds laat een doktersafspraak maken voor de volgende ochtend, onderweg snel een herhaalrecept regelen of zelfs met je mobiel een digitaal consult bij de huisarts doen.
Medewerkers, bezoekers en patiënten bij wie thuis een oude telefoon ligt te slingeren, kunnen het afdankertje vanaf woensdag 9 augustus inleveren in het AMC.
Voorzitter van KNMP waarschuwt dat de apotheekbereidingen in gevaar komen. Men kan dan niet meer voldoen aan de individuele zorgbehoefte van een patiënt
Deze zorgspecifieke fusietoets is voornamelijk een procedurele toets
Patiënten herstellen sneller dankzij zorginnovatie Beter uit bed, gericht op het beweeggedrag van patiënten in het Radboudumc.
De uitweg uit de dreigende crisis heet passende zorg
Patiënten met chronische draaiduizeligheid moeten oefenen en geen pillen slikken.
De campagne "Weg van de wachtlijst", heeft als doel cliënten en patiënten te informeren over wat zij zelf kunnen doen als zij op een wachtlijst komen te staan.
Er wordt door Minister Bruins werk gemaakt om samen beslissen in de spreekkamer meer onder de aandacht te brengen
Vijf vragen aan Jurgen Claassen en Marcel Olde Rikkert
Steeds vaker worden gegevens uit het elektronisch patiëntendossier niet alleen gebruikt voor de zorg aan patiënten.
Huisartsen mogen patiënten vanaf volgend jaar rechtstreeks doorverwijzen naar een specialist ouderengeneeskunde of een arts voor verstandelijk gehandicapten
Steeds meer ervaringsdeskundige patiënten worden opgeleid om hun ervaringen met zorg, en hun kennis en inzicht te kunnen delen en in te zetten
Ondanks sombere verwachtingen heeft de gehandicaptensector financieel een goed jaar achter de rug.
Wetenschappers, behandelaren en patiënten ondertekenen Reumanifest
De minister heeft eerder dit jaar een taakgroep opioïden ingesteld met vertegenwoordigers uit het brede zorgveld
Fysiotherapeuten staan over het algemeen genomen hoog aangeschreven. Ze krijgen van hun cliënten een gemiddelde waardering van 8,7
Ook in Nederland blijkt het aantal geneesmiddelentekorten in 2020 andermaal ongekend hoog
Deze wachttijdinformatie is essentieel voor verwijzers als huisartsen, maar ook voor patiënten zelf en voor zorgverzekeraars.
Cardioloog prof. dr. Paul Volders van het Maastricht UMC+ ontvangt bijna één miljoen euro van de Hartstichting voor onderzoek naar een betere diagnose van zogeheten 'kamerfibrilleren', een vaak onbegrepen vorm van hartritmestoornissen.
Pagina 1 van 3