Het regeerakkoord is dinsdag 10 oktober gepresenteerd
De 4 miljoen euro wordt beschikbaar gesteld via de subsidieregeling voor palliatieve terminale zorg. De subsidie wordt gebruikt voor het inzetten van vrijwilligers
Door de maatregelen die het kabinet neemt gaat 96% van de mensen er volgend jaar in koopkracht op vooruit.
Woensdag 28 juni is het Bestuurlijk akkoord wijkverpleging 2018 ‘Bouwen aan kwaliteit’ ondertekend door ActiZ, BTN, PFN, V&VN, ZN en het ministerie van VWS.
In een brief aan de informateur stelt Ieder(in) een aantal maatregelen voor die de nieuw te vormen regering kan nemen om de positie van mensen met een beperking of chronische ziekte te verbeteren.
De coalitie Onderwijs, Zorg en Jeugd werkt aan een betere aansluiting tussen de domeinen onderwijs, zorg en jeugd.
De bevriezing van het eigen risico is een afspraak uit het regeerakkoord
Het nieuwe kabinet streeft naar een inclusieve samenleving. Mooie idealen, maar in de uitwerking schieten de plannen te kort!
Eigen bijdrage lijkt een straf op het hebben van een beperking
Het kabinet geeft aan dat de noodzakelijke investeringen daadwerkelijk gaan plaatsvinden in de ouderenzorg
Omdat het lage btw-tarief nu nog voor geneesmiddelen geldt, zullen volgens de Stichting Farmaceutische Kengetallen de jaarlijkse kosten van de farmaceutische zorg met minstens € 130 miljoen toenemen indien de btw naar 9% gaat.
In Nederland is er steeds meer steun voor de invoer van maatregelen die kinderen beschermen tegen de gevaren van tabak.
De afspraken in het regeerakkoord over geneesmiddelen slecht voor patiënten die veel medicijnen gebruiken!
Patiëntenfederatie Nederland geeft aan dat veel van het regeerakkoord afhangt van de uitwerking zelf en vraagt specifieke verduidelijking over twee passages in het regeerakkoord
Ziekenhuiszorg komt er slecht vanaf in het nieuwe regeerakkoord
Iedereen, ongeacht beperkingen moet kunnen doen in de samenleving.
De zorg is grootverbruiker van energie en grondstoffen
Kabinet gaat de eigen bijdrage fors verlagen, maar Ieder(in) is over de zorg thuis verontrust. Het kabinet bezuinigt hard op de wijkverpleging.
GGZ Nederland is positief over de duidelijke uitspraak van het kabinet om mensen met een psychische aandoening zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij
In het regeerakkoord wordt aandacht voor de personeelstekorten in de zorg gemist en de wijkverpleging helemaal niet benoemd.
Pagina 1 van 2