De afspraken over hoeveel zout, suiker en verzadigd er maximaal in voedingsmiddelen mag zitten, komen voort uit het Akkoord Verbetering Productsamenstelling
De obesitasepidemie woekert voort en bedreigt onze gezondheid en kwaliteit van leven
De overheid wil dat fabrikanten minder zout en suiker aan voedingsmiddelen toevoegen
Lagere hoeveelheden zijn vooral te zien bij voedingsmiddelen waarvoor afspraken zijn gemaakt vanuit het Akkoord Verbetering Productsamenstelling (AVP)
De nieuwe normen gelden hiermee voor een groot deel (ruim 40%) van alle groenteconserven.
Dagelijks consumeert een volwassen Nederlander gemiddeld 8,7 gram zout en 114 gram suiker. Dit is ruim boven de aanbevelingen.
Uit onderzoek blijkt dat herhaalde blootstelling aan milde warmte een positief effect op het hart- en vaatstelsel en op het glucosemetabolisme heeft
Er had meer kunnen worden bereikt als voor meer producten ambitieuzere afspraken gemaakt waren
Diabetes type 1 is een ernstige auto-immuunziekte
Ons lichaam heeft een stofwisselingsroute om siaalzuur af te breken, maar de rol van die afbraak was nog niet bekend
Ongezond eten is goedkoper en heeft groter aanbod
Mensen die alleen maar vlees eten kunnen door tijdens het avondeten hun portie rood en/of bewerkt vlees met driekwart te verkleinen het milieu een grote dienst bewijzen.