Zoals Schiphol de verkeerstoren heeft, heeft Amphia nu het Hospital Control Center

Om de zorg voor patiënten goed te plannen en te weten wat het ziekenhuis te wachten staat aan zorgvraag heeft Amphia het Hospital Control Center (HCC) opgericht. Vanuit deze ene plek, het HCC, vindt centraal de monitoring plaats op en advisering over de capaciteit in het ziekenhuis. Pim Sas, manager van het HCC: “Zoals Schiphol de verkeerstoren heeft, heeft Amphia nu het Hospital Control Center. Er wordt via schermen de actuele situatie van in-, dooren uitstroom gemonitord en afgezet tegen de trend van afgelopen periode en verwachting voor komende periode.”.

In Amphia zijn elke dag mensen bezig de zorg te optimaliseren. De medische en technologische mogelijkheden nemen toe en de mensen in Nederland worden steeds ouder. Daar horen bepaalde kosten bij, maar de financiële middelen groeien niet mee. Hiervoor probeert Amphia zo slim mogelijk omgaan met de capaciteit, zodat de organisatie zich aan kan passen op een grotere of kleinere zorgvraag en op het juiste moment de juiste zorg voor de patiënt kan leveren. De oprichting van het Amphia HCC onderstreept het belang van zorgvuldig omgaan met de beschikbare capaciteit, bijvoorbeeld in personeel en bedden.

Het HCC is het planningshart van het ziekenhuis. Het team bekijkt de actuele situatie in het ziekenhuis, stuurt hierop bij en geeft een doorkijk naar de verwachte drukte voor de komende weken. Het team geeft inzicht, advies en organiseert capaciteit op basis van productieafspraken en ontwikkelingen. Amphia levert veilige zorg met de hoogst mogelijke kwaliteit, zodanig dat kostbare
capaciteit zo efficiënt mogelijk ingezet wordt.

Een nieuwe ontwikkeling is de samenwerking met een aantal verpleeghuizen en medisch specialistische revalidatie centra rondom capaciteit. Hierbij worden uitstroom uit het ziekenhuis en capaciteit in de verpleeghuizen op elkaar gelegd en voorspelbaar gemaakt om doorstroming in de hele zorgketen te verbeteren.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : Amphia
  • Bron bij dit artikel: : Amphia
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Innovatief Hospital Control Center Amphia van start
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 06 mei 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!