De raad van bestuur van het UMC Utrecht vindt het belangrijk om het rapport openbaar te maken

In het UMC Utrecht is in 2011 de diagnose kanker gemist bij mevrouw Cullen. Dit heeft onomkeerbare gevolgen gehad voor haar. Een aanvullend onderzoek maakte UMC Utrecht openbaar. De voorzitter van de raad van bestuur Margriet Schneider: “De raad van bestuur onderschrijft de conclusies en aanbevelingen van de SIRE-onderzoekers volledig. De aanvullende kennis die het onderzoek heeft opgeleverd, toont aan dat mevrouw Cullen gelijk had met haar aanhoudende vraag om dit onderzoek, een vraag waar wij eerder onvoldoende gehoor aan hebben gegeven. Wij willen hiervoor, hoewel te laat en helaas postuum, onze welgemeende excuses aanbieden.”
 
Het rapport van het SIRE-onderzoek dat de calamiteit onderzocht, is gedeeld met de echtgenoot van mevrouw Cullen. Daarnaast is het ingediend bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Zoals gebruikelijk zal de IGJ het rapport beoordelen en haar bevindingen kenbaar maken aan de raad van bestuur.   
 
De raad van bestuur van het UMC Utrecht vindt het belangrijk om het rapport openbaar te maken, gezien het bijzonder publieke karakter van deze zaak. Margriet Schneider: “Wij menen hiermee recht te doen aan de nalatenschap van mevrouw Cullen. De publicatie van de bevindingen van dit onderzoek, waar zij zo lang voor streed, is gepast en in lijn met haar verwachtingen.”
Het openbaar maken van een SIRE-onderzoek is ongebruikelijk. Om de privacy van mevrouw Cullen en zorgprofessionals te waarborgen, zijn haar persoonlijke medische gegevens en tot individuele personen herleidbare informatie weggelakt.

Naar aanleiding van de bevindingen van het SIRE-onderzoek heeft de raad van bestuur een reflectie opgesteld met daarin leerpunten en maatregelen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : UMC Utrecht
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Onderzoek over gemiste testuitslag gereed
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 07 mei 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!