Met het voorkomen van een faillissement van de stichting Reinaert Kliniek blijven de banen van het personeel intact en de faciliteiten behouden voor de regio

Het Maastricht UMC+ staat garant voor de continuïteit van zorg voor patiënten van de stichting Reinaert Kliniek door zowel op medisch als op zakelijk gebied ondersteuning te bieden. Bij een faillissement van de stichting Reinaert Kliniek zouden de patiënten in de kou komen te staan. Dat wil het Maastricht UMC+ te allen tijde voorkomen, omdat het Maastricht UMC+ niet alleen een academisch ziekenhuis is, maar ook de rol van streekziekenhuis voor Maastricht/ Heuvelland vervult.

Met het voorkomen van een faillissement van de stichting Reinaert Kliniek blijven de banen van het personeel intact en de faciliteiten behouden voor de regio. Het gaat concreet om 21 fte aan personeel, twee OK's, twee poli-OK's, twintig ziekenhuisbedden en zes polikamers. 

Op de locatie van de huidige Reinaert Kliniek zal onder regie van het Maastricht UMC+ laagcomplexe zorg worden aangeboden op de volgende gebieden: KNO, plastische chirurgie, orthopedie en dermatologie. Op termijn eventueel ook oogheelkunde en cardiologie.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Maastricht UMC+
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Maastricht UMC+ zorgt voor doorstart Reinaert Kliniek
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 03 jul 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!