De KNMP vindt de bijstelling van de plannen een juist besluit

Minister Bruins (VWS) heeft besloten om de LHRH-middelen niet over te hevelen naar de intramurale aanspraak. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer. Geneesmiddelen die worden toegepast bij de ziekte van Gaucher (eligustat, imiglucerase, miglustat en velaglucerase alfa) worden wel overgeheveld. De bewindsman heeft besloten deze per 1 januari 2021 over te hevelen naar de intramurale aanspraak.

De KNMP vindt de bijstelling van de plannen een juist besluit. In de werkgroep overhevelingen heeft de KNMP steeds aandacht gevraagd voor de serieuze nadelen en risico’s voor patiënten zeker in relatie tot de slechts beperkte financiële voordelen. Aris Prins, voorzitter van de KNMP: ‘Enerzijds is het goed te zien dat onze inzet heeft geleid tot een bijgesteld besluit. Anderzijds blijft overheveling van geneesmiddelen in zijn geheel onlogisch als de zorg zich juist verplaatst van ziekenhuis naar huis.’

Minister Bruins heeft voorts besloten twee geneesmiddelengroepen, erytropoetische groeifactoren en G-CSF-middelen (granulocyte colony-stimulating factor) pas per 1 januari 2022 over te hevelen. Onder meer vanwege de mogelijk negatieve gevolgen voor de patiënt. Daarnaast ziet de bewindsman af van het eerdere kabinetsvoornemen om aanvullende groepen geneesmiddelen te benoemen die wellicht in aanmerking zouden komen voor overheveling.

Lees hier de brief van de minister


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Minister Bruins stelt overhevelingsplannen bij
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 29 dec 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!