Bevorderen fysiek en mentaal herstel zorgmedewerkers in coronatijden

Zorgpersoneel heeft het tijdens de top van de coronacrisis zwaar gehad. Op plaatsen is het nog steeds fysiek en emotioneel zeer belastend. Er is sprake van afschaling, maar een tweede golf ligt op de loer. TNO heeft met Amphia ziekenhuis, desportarts.nl en Radboudumc een aantal infographics gepubliceerd. Daarin bundelen ze de kennis en ervaringen over belasting en herstel uit de zorg, sportgeneeskunde en het militaire domein om zorgmedewerkers handvatten te geven hoe fysiek en mentaal fit te blijven in zeer belastende omstandigheden.

BELANGRIJKE ROL LEIDINGGEVENDEN EN THUISFRONT
Daarnaast geven de infographics leidinggevenden een beeld hoe de organisatie zo in te richten dat het personeel duurzaam inzetbaar kan blijven. Een derde belangrijke doelgroep voor de informatie is het thuisfront dat een belangrijke rol speelt in het fysieke en mentale herstel.  

DELEN, HERKENNEN, OPVOLGEN
De op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde adviezen zijn bewust zeer toegankelijk vormgegeven als infographics. Zo kunnen de belangrijkste adviezen snel worden gedeeld, herkend en opgevolgd. Nu, maar ook in de toekomst bij volgende zeer belastende omstandigheden in een ziekenhuis of zorginstelling. De informatie is de afgelopen weken door de partners ontwikkeld en beproefd. Dit gebeurde in het Amphia ziekenhuis, waar al een programma liep om duurzame inzet en herstel te bevorderen.

TNO zet haar innovatiekracht in om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van de effecten van het coronavirus. Het speciaal opgerichte ‘Brains4corona-team’ coördineert verschillende projecten die de afgelopen weken zijn bedacht en gestart, met dank aan de expertise, creativiteit en vindingrijkheid van onze experts.

BEKIJK DE INFOGRAPHIC
'Werken in de Zorg Tijdens COVID-19'


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: TNO
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : TNO
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Bevorderen fysiek en mentaal herstel zorgmedewerkers in coronatijden
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 jun 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!