Patiënten reageren over het algemeen zeer enthousiast op het nieuwe concept

Het nieuwe voedingsconcept van het Maastricht UMC+, met meer keuzemogelijkheden voor de patiënt en meer aandacht voor de presentatie van de maaltijden, valt goed in de smaak. Het nieuwe concept scoort een tevredenheidsscore van 7,7; het oude concept wordt met het cijfer 6,6 gewaardeerd. Dat blijkt uit een recente enquête onder patiënten.

Patiënten kunnen nog steeds naar behoefte gebruikmaken van de traditionele serveerrondes, maar ook van de bel&bestel-optie en ‘eten in de bistro’ (het driekanalen-concept). Bij de bel&bestel-optie kan de patiënt op ieder gewenst moment iedere gewenste maaltijd bestellen. Die maaltijd wordt aan bed geserveerd, maar de patiënt kan er ook voor kiezen de maaltijd te nuttigen aan tafel op de eigen kamer of in een speciale bistro.

Enthousiast
Patiënten reageren over het algemeen zeer enthousiast op het nieuwe concept. Dat concept geeft de patiënt veel meer dan in het verleden de touwtjes in handen. Er is keuze uit meer menu-opties dan in het verleden, zowel voor de warme maaltijd als voor de broodmaaltijden/ koude maaltijden. Ook bepaalt de patiënt zelf hoe laat, met wie en op welke locatie hij of zij aan tafel gaat. De maaltijden worden op een veel aantrekkelijker manier gepresenteerd, en er is een fraai vormgegeven menukaart aan iedere maaltijd gekoppeld.

Medewerkers
Ook ziekenhuispersoneel is positief over het nieuwe concept. Verpleegkundigen en medewerkers van de afdeling diëtetiek zijn tevreden met de eerste resultaten. Ook medewerkers van de decentrale keuken en de voedingsassistenten, die de maaltijden bij de patiënten bezorgen, waarderen het nieuwe voedingsconcept positief.

Cliëntenraad
De Cliëntenraad onderschrijft het belang van gezonde en gevarieerde voeding voor patiënten in het ziekenhuis, en ook dat de maaltijden op een gastvrije manier worden aangeboden, met volop keuzemogelijkheden en maatwerk voor de individuele patiënt. Het nieuwe voedingsconcept is ontwikkeld in goed overleg tussen het Facilitair Bedrijf van het Maastricht UMC+ en vaste toeleverancier Daily Fresh Food.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Maastricht UMC+
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Maastricht UMC+
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Nieuw voedingsconcept Maastricht UMC+ slaat aan
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 31 dec 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!