ZN en V&VN hebben samen een stappenplan en handreiking ontwikkeld

Een patiënt kan het ziekenhuis verlaten, maar heeft nog wel zorg nodig. Die zorg wordt geregeld door de transferafdeling van het ziekenhuis. Maar hoe vindt die snel de juiste vervolgzorg zoals wijkverpleging of een (tijdelijk) verpleeghuisverblijf? ZN en V&VN hebben samen een stappenplan en handreiking ontwikkeld waarmee transferverpleegkundigen en zorgbemiddelaars sneller vervolgzorg kunnen organiseren voor patiënten. Daarbij is ook nadrukkelijk aandacht voor de rol van zorgverzekeraars en zorgkantoren.

Zij kunnen namelijk in veel gevallen nuttige hulp bieden bij het vinden van vervolgzorg. Toch wordt daar niet altijd gebruik van gemaakt. Met het stappenplan en de bijbehorende handreiking is het voor transferafdelingen duidelijker wanneer zij het vinden van de juiste plek voor een patiënt kunnen overdragen aan een zorgverzekeraar of zorgkantoor. Ook maakt het stappenplan inzichtelijk wie waarvoor verantwoordelijk is, welke afspraken er gemaakt moeten worden en wanneer opschaling aan de orde is. Zo vinden de betrokken partijen sneller een goede plek voor de patiënt.

Stappenplan vervolgzorg
Handreiking vervolgzorg op de transferafdeling


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Zorgverzekeraars Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Stappenplan om zorg na ontslag uit ziekenhuis sneller te regelen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 03 mrt 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!