De ziekenhuizen willen die samenwerking vastleggen met een formeel preferred partnership

Het Erasmus MC en het IJsselland Ziekenhuis willen intensief en duurzaam met elkaar samenwerken. Op deze manier krijgt iedere patiënt in de regio de juiste zorg op de juiste plaats. Ook het onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en medewerkers profiteren van de samenwerking.

"Door ons anders te organiseren, zijn we beter in staat de juiste zorg op de juiste plek te geven” zegt bestuursvoorzitter Albert van Wijk van het IJsselland Ziekenhuis. “Het belang van de patiënt staat voorop.” Bestuursvoorzitter van het Erasmus MC Ernst Kuipers benadrukt dat de ziekenhuizen elkaar goed aanvullen. „Met de samenwerking willen we vanuit ieders eigen identiteit de patiënt op de verschillende locaties het type zorg leveren waarin we gespecialiseerd zijn: de academische zorg in het Erasmus MC en de minder complexe zorg in het IJsselland Ziekenhuis.”

Er is een filmpje gemaakt waarin de samenwerking wordt uitgelegd.

Veel afdelingen werken al samen, zoals de Intensive Care, Spoedeisende Hulp, Longziekten en Leverchirurgie. De ziekenhuizen willen die samenwerking vastleggen met een formeel preferred partnership. Hiervoor is goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) nodig. Een samenwerking tussen een academisch en een regionaal ziekenhuis is nieuw in het zorglandschap. De ACM onderzoekt op dit moment de wijze van samenwerken. Hiermee wordt bekeken of de fusie geen nadelige gevolgen heeft voor de patiënt of de zorginkoop. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft eerder al onder voorwaarden goedkeuring aan de samenwerking gegeven.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Erasmus MC / David Drexhage
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Erasmus MC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Erasmus MC en IJsselland Ziekenhuis vullen elkaar goed aan
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 18 mei 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!