Dit behandelcentrum is dé plek in Amphia waar laag complexe, geplande behandelingen plaatsvinden 

Op 31 mei 2021 neemt Amphia het nieuwe behandelcentrum op locatie Molengracht in gebruik. Dit behandelcentrum is dé plek in Amphia waar laag complexe, geplande behandelingen plaatsvinden. Dit zijn relatief eenvoudige behandelingen waarvoor men kort in het ziekenhuis hoeft te verblijven, zoals een staaroperatie, het weghalen van een moedervlek of het verwijderen van amandelen. Binnen het centrum ligt de focus op specifieke medische behandelingen van met name de specialismen Plastische chirurgie, Oogheelkunde, Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO), Chirurgie, Dermatologie en de Orthopedisch Kliniek Amphia (OKA). Patiënten worden in een moderne, prettige omgeving geholpen en kunnen na zo’n behandeling dezelfde dag of na een nacht weer naar huis.

Voorheen werden deze behandelingen op verschillende locaties uitgevoerd. Nu zijn ze op één plek bij elkaar gebracht. Hierdoor kunnen de verschillende specialismes optimaal gebruik maken van alle  behandelkamers en operatiekamers. Patiënten worden er snel en in een prettige omgeving, geholpen. In het behandelcentrum wordt er gewerkt met het principe ‘lopend naar de operatiekamer’. Door niet in een bed te hoeven liggen voelen patiënten zich minder ‘patiënt’.

Bijkomen in de afterlounge
Het nieuwe behandelcentrum bevindt zich in het gerenoveerde deel van Amphia locatie Molengracht. Er is een kort verblijf/dagbehandeling voor volwassenen en een voor kinderen die voor KNO komen. Daarnaast zijn er zes hypermoderne operatiekamers en acht zelfstandige behandelkamers (ZBK). Dit zijn kamers waar behandelingen plaatsvinden die niet in een operatiekamer hoeven plaats te vinden. Patiënten die in een zelfstandig behandelkamer een ingreep hebben gehad kunnen in de afterlounge in relaxstoelen bijkomen voordat zij weer naar huis kunnen gaan.

Sluiting Langendijk
In 2019 startte de renovatie van het ‘oude’ deel van het ziekenhuisgebouw aan de Molengracht. Eind 2020 was de eerste gerenoveerde polikliniek van het nieuwe behandelcentrum klaar. In juni 2021 verhuist de laatste polikliniek (Oogheelkunde) die nu nog op locatie Langendijk is gevestigd naar locatie Molengracht. Vanaf dan is alle zorg geconcentreerd op één locatie in Breda en één locatie in Oosterhout. Op locatie Langendijk wordt dan geen Amphia zorg meer verleend. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Amphia
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Amphia
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Amphia opent behandelcentrum voor laag complexe behandelingen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 27 mei 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!