De basismaatregelen en je laten vaccineren blijven belangrijk als we willen dat deze trend zo doorgaat

De daling van het aantal meldingen van positief geteste personen met COVID-19, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal IC intensive care -opnames zet door. Er is duidelijk een positieve trend, de basismaatregelen en je laten vaccineren blijven belangrijk als we willen dat deze trend zo doorgaat.

Alle wekelijkse COVID-19-cijfers staan in een tabel op de RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu -website.

Afgelopen week kregen 14.397 personen een positieve testuitslag, een daling van 30% vergeleken met de week hiervoor. Dat komt overeen met 84 positief geteste personen per 100.000 inwoners. Het aantal mensen dat zich afgelopen week liet testen op SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 in de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst -teststraten daalde. Daarnaast daalde ook het percentage positieve testen verder af van 9,0% een week eerder tot 7,2% afgelopen week.

Kinderen
In alle leeftijdsgroepen nam het aantal COVID-19-meldingen af. De relatieve afname was het kleinst bij kinderen (0-17 jaar). Afgelopen week werden vaker testen afgenomen dan de week ervoor bij kinderen van 0 tot 12 jaar (+14%) en 13 tot 17 jaar (+6%) . Een mogelijke reden hiervoor kan de opening van de middelbare scholen zijn.

Kijk hier voor verdere informatie


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Dalende trend zet door
  • Datum: 08 juni 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!