Op vrijdag 16 juli 2021 is er met man en macht gewerkt om alle patiënten te evacueren

Vanwege het snel oplopende waterpeil in de Maas is VieCuri Medisch Centrum in Venlo gisteren (vrijdag 16 juli 2021) volledig geëvacueerd. Ook zijn er preventief beschermende maatregelen getroffen tegen wateroverlast. Tot nu toe is er nog geen sprake van wateroverlast bij VieCuri. De waterstand wordt voortdurend nauwlettend in de gaten gehouden.

Met man en macht gewerkt
Op vrijdag 16 juli 2021 is er met man en macht gewerkt om alle patiënten te evacueren. In 10 uur tijd zijn 237 patiënten verplaatst. Met hulp van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS), vele ambulancediensten en diverse collega-zorginstellingen zijn alle patiënten die in VieCuri verbleven naar een veilige plek gebracht.

Daarnaast heeft VieCuri met hulp van Defensie ervoor gezorgd dat het ziekenhuis beter is beschermd tegen mogelijke wateroverlast. De oplopende waterstand en de kwetsbare plekken van de Maasdijk worden permanent in de gaten gehouden.

Hartverwarmende steunbetuigingen
Vanuit alle hoeken van het land heeft VieCuri steun ontvangen. Alle hulp en waarderende woorden zijn hartverwarmend. VieCuri is daarvoor meer dan dankbaar. En het ziekenhuis is trots op iedereen die heeft bijgedragen aan deze enorme klus, medewerkers en patiënten voorop. Vrijdagavond bracht demissionair premier Mark Rutte een bezoek aan VieCuri. Hij toonde zich zeer betrokken en onder de indruk van de saamhorigheid en de professionaliteit waarmee VieCuri met deze crisis omgaat.

VieCuri Venlo tot en met maandag 19 juli 2021 dicht
VieCuri Venlo is in ieder geval maandag 19 juli 2021 gesloten. Alle afspraken die maandag in Venlo stonden gepland, kunnen niet in Venlo plaatsvinden. Het ziekenhuis heeft alle patiënten van wie de afspraak wordt verplaatst of verzet hierover geïnformeerd. Voor patiënten die maandag een belafspraak hebben en nog geen bericht hebben ontvangen van het ziekenhuis, gaat de afspraak gewoon door. 

Heropening
Over het verloop van de watersnood heeft VieCuri frequent contact met de Veiligheidsregio Limburg-Noord en het Waterschap Limburg. De adviezen van de bevoegde autoriteiten zijn belangrijk voor de heropening van het ziekenhuis. Het besluit daartoe wordt uiterlijk zondagmiddag 18 juli om 18.00 uur genomen.

Huisartsenpost en Spoedeisende Hulp verplaatst
Huisartsenzorg en spoedzorg gaan gewoon door. Vanwege de sluiting van VieCuri Venlo is de Huisartsenpost van Cohesie (HAP) verplaatst naar Praktijk van Noord, Veestraat 5c in Venlo. De Spoedeisende Hulp (SEH) van VieCuri is ondergebracht bij Laurentius Ziekenhuis in Roermond en – na overleg met de HAP - bij Maasziekenhuis in Boxmeer. VieCuri en de huisartsen van Cohesie roepen inwoners uit de regio op om ook in deze bijzondere situatie bij spoedklachten gewoon de HAP via 0900-8818 te bellen. Bij acute, mogelijk levensbedreigende situaties is als altijd het landelijke alarmnummer 112 beschikbaar.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: VieCuri
  • Fotograaf of fotobureau: : VieCuri Medisch Centrum
  • Bron bij dit artikel: : VieCuri
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: VieCuri houdt oplopende waterstand Maas nauwlettend in de gaten
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 17 jul 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!