De druk op ziekenhuispersoneel blijft hoog en er wordt hard gewerkt om de uitgestelde zorg in te halen

Nu de vaccinatiegraad hoog genoeg is, nam de overheid vanaf 25 september afscheid van de anderhalvemetersamenleving. Voor ziekenhuizen betekent dit nog steeds dat de waakzaamheid voor kwetsbare patiënten hoog is. Het dringende advies van ziekenhuizen aan patiënten, bezoekers en begeleiders is: als je het ziekenhuis bezoekt, zorg dan dat je gevaccineerd, genezen of getest bent.

Als dat niet het geval is, neem dan contact op met je behandelaar voor passende maatregelen, adviseren de ziekenhuizen. Op deze manier beschermen we samen de kwetsbare patiënten in het ziekenhuis.

Basisregels
De vaccinatiegraad onder het ziekenhuispersoneel is bijzonder hoog, hoger dan in de samenleving. Om de risico’s verder te beperken vragen ziekenhuizen bezoekers alert te blijven en ook bepaalde basisregels zo veel mogelijk in stand te houden. Zoals: voldoende afstand van elkaar te houden, handen wassen en geen handen te schudden.

Regionale verschillen 
De druk op ziekenhuispersoneel blijft hoog en er wordt hard gewerkt om de uitgestelde zorg in te halen. Omdat er regionale verschillen bestaan in vaccinatiegraad en het aantal besmettingen, kan het zijn dat in sommige regio’s een striktere aanpak nodig is. Per ziekenhuis is de situatie verschillend en dat vraagt in veel gevallen om maatwerk. Hou daarmee rekening als je naar het ziekenhuis gaat.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NVZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NVZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Ziekenhuizen: volg bezoekadvies op ter bescherming kwetsbare patiënt
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 26 sep 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!