De druk op ziekenhuispersoneel blijft hoog en er wordt hard gewerkt om de uitgestelde zorg in te halen

Nu de vaccinatiegraad hoog genoeg is, nam de overheid vanaf 25 september afscheid van de anderhalvemetersamenleving. Voor ziekenhuizen betekent dit nog steeds dat de waakzaamheid voor kwetsbare patiënten hoog is. Het dringende advies van ziekenhuizen aan patiënten, bezoekers en begeleiders is: als je het ziekenhuis bezoekt, zorg dan dat je gevaccineerd, genezen of getest bent.

Als dat niet het geval is, neem dan contact op met je behandelaar voor passende maatregelen, adviseren de ziekenhuizen. Op deze manier beschermen we samen de kwetsbare patiënten in het ziekenhuis.

Basisregels
De vaccinatiegraad onder het ziekenhuispersoneel is bijzonder hoog, hoger dan in de samenleving. Om de risico’s verder te beperken vragen ziekenhuizen bezoekers alert te blijven en ook bepaalde basisregels zo veel mogelijk in stand te houden. Zoals: voldoende afstand van elkaar te houden, handen wassen en geen handen te schudden.

Regionale verschillen 
De druk op ziekenhuispersoneel blijft hoog en er wordt hard gewerkt om de uitgestelde zorg in te halen. Omdat er regionale verschillen bestaan in vaccinatiegraad en het aantal besmettingen, kan het zijn dat in sommige regio’s een striktere aanpak nodig is. Per ziekenhuis is de situatie verschillend en dat vraagt in veel gevallen om maatwerk. Hou daarmee rekening als je naar het ziekenhuis gaat.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: NVZ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : NVZ
Wat is de URL bij deze bron?: https://nvz-ziekenhuizen.nl/nieuws/ziekenhuizen-volg-bezoekadvies-op-ter-bescherming-kwetsbare-patient
Originele titel: Ziekenhuizen: volg bezoekadvies op ter bescherming kwetsbare patiënt
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2021-09-26


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com