In alle regio’s en alle leeftijdsgroepen steeg het aantal meldingen

Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 in het ziekenhuis werd opgenomen, steeg in de afgelopen week van 27 oktober tot en met 2 november 2021 naar 834 opnames (31% meer dan een week eerder). Op de IC intensive care werden 140 nieuwe COVID-19 patiënten opgenomen (+20%). In de afgelopen week zijn er 39% meer personen met een positieve coronatest gemeld dan in de week ervoor. In alle regio’s en alle leeftijdsgroepen steeg het aantal meldingen.

Voorkom verspreiding door je aan de geldende maatregelen te houden, ook als je gevaccineerd bent. Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en werk zoveel mogelijk thuis. Blijf thuis bij klachten en laat je testen bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst.

Alle wekelijkse COVID-19-cijfers staan in een tabel en in grafieken op de RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu-website.

Ziekenhuisopnames in de afgelopen week
Het aantal patiënten met COVID-19 dat werd opgenomen in het ziekenhuis, steeg in de afgelopen week naar 834 personen, een toename van 31% vergeleken met de week ervoor. Er werden 140 patiënten met COVID-19 opgenomen op de ICintensive care, dat zijn 23 nieuwe patiënten meer dan in de week ervoor (+20%).

Er zijn regionale verschillen in de ziekenhuisopnames. In de afgelopen kalenderweek werden, afgezet tegen het aantal inwoners in de regio, de meeste patiënten met COVID-19 opgenomen in ziekenhuizen in de regio’s Zuid-Holland-Zuid, Limburg-Zuid, Flevoland, IJsselland en Gelderland-Zuid.

Stijging positieve coronatesten in alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen
Afgelopen week* werden 53.979 positieve testuitslagen gemeld, een stijging van 39% vergeleken met de voorgaande week. Per 100.000 inwoners kregen 313 personen een positieve testuitslag. Ruim 285.254 mensen lieten zich testen bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst, dat is 27% meer dan de week ervoor. Het percentage mensen met een positieve testuitslag steeg van 15,3% naar 16,7%, inclusief testen ter bevestiging van een zelftest.

In alle leeftijdsgroepen nam het aantal SARS severe acute respiratory syndrome-CoVcoronavirus-2 meldingen toe. In alle veiligheidsregio’s is een toename van het aantal gemelde positieve testen zichtbaar. In de veiligheidsregio’s Limburg-Noord (489), Zuid-Holland-Zuid (476), Limburg-Zuid (450), Gelderland-Midden (422) en Hollands-Midden (403) werden de meeste positieve testuitslagen gerapporteerd per 100.000 inwoners.

Stijging in verpleeghuizen
Het aantal op SARSsevere acute respiratory syndrome-CoVcoronavirus-2 positief gemelde verpleeghuisbewoners is sinds begin oktober aanzienlijk gestegen. Het aantal positief gemelde verpleeghuisbewoners waren in de afgelopen weken van 186 begin oktober (week 40) naar 1022 positieve coronatesten in de afgelopen week (week 43). Hiermee is het aantal meldingen in verpleeghuizen weer op het niveau van begin februari 2021.

Reproductiegetal 
Het meest recente reproductiegetal van 18 oktober, gebaseerd op het aantal positieve coronatesten is nagenoeg gelijk gebleven en ging van 1,19 naar 1,20 (ondergrens 1,18 – bovengrens 1,23). Dit betekent het virus zich steeds meer verspreidt. Omdat 100 mensen die corona hebben samen 120 nieuwe personen besmetten.

*Het aantal meldingen van positieve testen dat tussen 27 oktober 2021 10:01 en 2 november 2021 10.00 uur aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zijn gemeld. De testen die in de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst teststraten zijn afgenomen, ziekenhuisopnames en ICintensive care-opnames zijn naar kalenderweken.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : RIVM
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.rivm.nl/nieuws/ruim-30-procent-meer-covid-19-ziekenhuisopnames
Originele titel: Ruim 30% meer COVID-19 ziekenhuisopnames
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2021-11-02


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com