Het Erasmus MC treedt toe tot de ERN GUARD-Heart als expertisecentrum voor aangeboren hartafwijkingen

Het Erasmus MC sluit per 1 januari 2022 aan bij het European Reference Network (ERN) voor zeldzame aandoeningen van het hart. Het is een erkenning van de expertise in de behandeling van patiënten met zeldzame aangeboren en erfelijke hartaandoeningen.

Het European Reference Network GUARD-Heart brengt een select aantal Europese centra samen die veel kennis en expertise hebben op het gebied van zeldzame en complexe hartaandoeningen. In het netwerk delen experts hun kennis en kunde, met als doel snellere en makkelijke toegang tot de juiste diagnose en behandeling voor patiënten met zeldzame hartaandoeningen.

Levensloopgeneeskunde
Prof. dr. Jolien Roos-Hesselink, hoogleraar Cardiologie bij het Erasmus MC en voormalig voorzitter van de werkgroep voor aangeboren hartafwijkingen van de European Society of Cardiology, is verheugd met de erkenning. ‘Zorg voor patiënten met aangeboren en erfelijke hartaandoeningen is levensloopgeneeskunde. Het begint met opsporing tijdens de zwangerschap en de juiste timing van eventuele operaties op kinderleeftijd, maar ook daarna is nog levenslang zorg nodig. Alleen al voor aangeboren hartafwijkingen zijn er al meer dan 1000 zeldzame afwijkingen bekend. Door de krachten te bundelen en kennis te delen, krijgen deze patiënten toegang tot de beste zorg en de laatste wetenschappelijke inzichten.’

Expertisecentra
In het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen Erasmus MC in Rotterdam werken de specialismen kindercardiologie, cardiothoracale chirurgie en cardiologie al meer dan 40 jaar samen. Het centrum biedt zorg en behandeling aan kinderen en volwassenen van 0 tot 100 jaar. Er is een officieel samenwerkingsverband met het Radboudumc in Nijmegen.

In het expertisecentrum voor erfelijke hart- en vaatafwijkingen werken de specialismen klinische genetica, cardiologie, kindergeneeskunde, heelkunde, thoraxchirurgie, interne geneeskunde, anaesthesia, kinderchirurgie en radiologie samen. Zowel kinderen als volwassenen met erfelijke hart- en vaatafwijkingen en hun familieleden kunnen terecht in het centrum.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Erasmus MC / Berit Sinterniklaas
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Erasmus MC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Europese erkenning voor expertise van Erasmus MC in zeldzame hartaandoeningen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 31 dec 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!