De kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg worden hierdoor geraakt

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft brieven gestuurd naar drie ministers om aandacht te vragen voor de verstrekkende gevolgen die het besluit over de toekomst van de kinderhartchirurgie heeft.

Douwe Biesma, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Het blijft onbegrijpelijk dat het beste en grootste kinderhartcentrum van Nederland, ons centrum, nu met sluiting wordt bedreigd. In een brief aan minister Ernst Kuipers benadrukken we nogmaals onze zorg over het aanbod en spreiding van complexe kindergeneeskundige ingrepen en voor de verdeling van kinder-IC-plekken in Nederland. De kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg worden hierdoor geraakt. Maar het gaat om meer. In een brief aan minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat benadrukken wij de kracht van het LUMC als motor van het innovatiedistrict Leiden Bio Science Park (LBSP). Daarnaast vragen wij in die brief aandacht voor de nadelige gevolgen voor het academisch onderzoek van het LUMC en de innovatiekracht die hieruit voortkomen. In een brief aan minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap noemen wij ook de verstrekkende gevolgen voor onderwijs, opleidingen en wetenschap.” 

Kijk hier voor de brieven

Tweede Kamer wil toelichting minister
We zijn blij met de interesse die diverse Tweede Kamerleden hebben getoond voor onze ernstige bezwaren tegen het besluit. Een aantal van hen is ook op werkbezoek geweest. Inmiddels heeft de Tweede Kamer besloten dat zij een toelichting wil van de minister van VWS. Deze week is er de gelegenheid voor een schriftelijke vragenronde. Ook laat de vaste Kamercommissie zich informeren tijdens een rondetafelbijeenkomst en tot slot vindt er een debat plaats. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: LUMC
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : LUMC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Biesma (LUMC): “Voorgenomen sluiting kinderhartchirurgie blijft onbegrijpelijk”
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 18 jan 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!