Dit blijkt uit de informatiekaart Druk op de zorg van de Nederlandse Zorgautoriteit

Er vinden weer meer operaties plaats. Vorige week waren er 18% minder operatiekamers in gebruik dan normaal, deze week is dat 14%. Het ziekteverzuim en de druk op de zorg zijn nog steeds onveranderlijk hoog. Zowel het ziekteverzuim als de ervaren druk daalde licht op de IC. In de kliniek namen beide iets toe. Dit blijkt uit de informatiekaart Druk op de zorg van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

(Kritieke) planbare zorg
25 ziekenhuizen geven aan dat zij deze week (peildatum 7 maart) de planbare zorg, zoals knie- en heupoperaties weer volledig kunnen leveren. Dit zijn 2 ziekenhuizen meer dan vorige week. De andere ziekenhuizen leveren deze zorg deels. Net als vorige week kunnen 68 van de 73 ziekenhuizen de kritieke planbare zorg binnen de vereiste 6 weken leveren. Waar dat niet lukt, nemen andere ziekenhuizen deze zorg over.

Laatste informatiekaart
In de afgelopen coronaperiode heeft de NZa elke week een informatiekaart gepubliceerd. Nu de zorg meer en meer terugkeert naar het gebruikelijke niveau zal de NZa voortaan alleen nog maandelijks de monitor Toegankelijkheid van de Zorg uitbrengen. Hierin zal het leveren van de uitgestelde zorg centraal staan.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NZa
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Verleende zorg ziekenhuizen langzaam richting normaal niveau
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 10 mrt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!