Die oproep doet gynaecoloog Anneke Steensma in de podcast In Opname van het Erasmus MC

Heb je zoveel pijn bij de menstruatie dat je niet kunt functioneren? Trek aan de bel, want het kan endometriose zijn. Die oproep doet gynaecoloog Anneke Steensma in de podcast In Opname van het Erasmus MC.

Pijn bij de ongesteldheid hoort erbij, daar moet je als vrouw mee leren leven. Het is een fabel die gynaecoloog en endometriosespecialist Anneke Steensma voor eens en altijd de wereld uit wil helpen. Zoveel pijn hebben dat je niet naar school of werk kunt of iets leuks kunt doen met vrienden, is een reden om hulp te zoeken, zegt ze in de podcast.

Pijn bij de menstruatie is namelijk het belangrijkste symptoom van endometriose, een goedaardige aandoening waarbij weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies op andere plekken in de buik zit.

Podcast
In de podcast vertelt Steensma meer over endometriose, de symptomen, de behandelopties en gevolgen voor een kinderwens.

De podcast In Opname is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast, Google Podcasts en Spreaker.

Zeven jaar tot diagnose
Een op de tien vrouwen in Nederland heeft endometriose. Toch duurt het gemiddeld zeven jaar tot de diagnose wordt gesteld. In Zuid-West Nederland werken verschillende ziekenhuizen, waaronder het Erasmus MC, samen om de zorg voor endometriosepatiënten te verbeteren. Op de website EndometrioseZorg staat meer informatie voor patiënten en verwijzers.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Erasmus MC / Berit Sinterniklaas
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Erasmus MC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Hevige pijn bij je menstruatie? Trek aan de bel!
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 05 apr 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!