De afdeling neonatologie van het Erasmus MC Sophia speelt in TV serie de hoofdrol

In de nieuwe serie ‘Handen aan de couveuse’ op NPO 1 speelt de afdeling neonatologie van het Erasmus MC Sophia de hoofdrol. Acht maanden lang liep presentatrice Anne-Mar Zwart hier mee om zien wat het betekent als je kind (veel) te vroeg geboren wordt.

In de eerste aflevering ziet Bonito zijn dochtertje veel te vroeg geboren worden terwijl moeder Jennifer zelf ernstig ziek is en beademd wordt op de volwassen IC. Meerdere specialistische teams van het Erasmus MC moeten samenwerken om het leven van zowel moeder als kind te redden.

Ontwikkeling
Naast de pasgeboren baby’s zijn in de serie ook kinderen te zien die te vroeg geboren werden, maar inmiddels al ouder zijn. Zij komen regelmatig in het ziekenhuis voor controle. Zo wordt de ontwikkeling van deze groep patiënten door de jaren heen goed in beeld gebracht.

Daniëlla Roofthooft, kinderarts-neonatoloog: ‘Het is een hele mooie serie geworden die vanuit het perspectief van de ouders de soms moeilijke, stressvolle maar ook hoopvolle weg laat zien die zij bewandelen en de hectiek van het reilen en zeilen op onze afdeling reëel in beeld brengt. Dat was de belangrijkste voorwaarde om de cameraploeg toe te laten. Ook geeft het prachtig weer hoe de verschillende teams in het Erasmus MC multidisciplinair werken en hoe wij als zorgverleners het verschil kunnen maken voor ouders en kind. Een aanrader om te kijken.’

Iedere woensdag
‘Handen aan de couveuse’ is een zesdelig programma van de EO geproduceerd door Helder en is vanaf woensdag 7 september wekelijks om 21.30 uur te zien bij de EO op NPO 1 en NPO Start.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Erasmus MC / Jochem van Laar
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Erasmus MC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Nieuw tv-programma: Handen aan de couveuse
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 07 sept 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!