Een keyboard, gitaartjes, een tamboerijn en nog veel meer muziekinstrumenten om samen muziek mee te maken

Een verrijdbaar karretje vol muziekinstrumenten en vrolijke attributen, waarmee kinderen vanuit hun eigen bed muziek kunnen maken. Dat is de Muziekids trolley namens de Stichting Muziekids. Op dinsdag 25 oktober overhandigde Jeroen van der Boom van de stichting de nieuwe trolley aan kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ).

Een keyboard, gitaartjes, een tamboerijn en nog veel meer muziekinstrumenten om samen muziek mee te maken. Ewout Tuyt, coördinator Kindertheater in het WKZ is enthousiast: “Kinderen worden vrolijk van het maken van muziek. Daarmee voel je je snel beter in het ziekenhuis. Muziek is universeel en voor alle leeftijden en we kunnen het overal inzetten in ons ziekenhuis!” Tijdens de officiële overhandiging van de Muziekids trolley in het WKZ zagen we blije kinderen, was er taart en natuurlijk een liveoptreden van Jeroen van der Boom. Hij zegt: "Met deze muziektrolley van Muziekids hopen we dat de kinderen die hier in het WKZ liggen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn."

En er is meer. De Muziekids trolley vormt de opmaat voor de permanente Muziekids studio, een echte studioruimte in het WKZ waar Jeroen zijn naam aan verbindt. Een plek waar kinderen even het gemis van thuis kunnen vergeten door muziek te luisteren. Of zelf te maken natuurlijk. Een ander vast onderdeel van de Muziekids is de inzet van de trolley met een muziektroubadour, die wekelijks de afdelingen in het WKZ bezoekt. Voor nu is dat elke maandag, kinderen kunnen zich hiervoor opgeven.

De visie van Stichting Muziekids is om alle Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen te voorzien van een professionele en inspirerende Muziekids Studio. Onder professionele begeleiding kunnen ze muziek (leren) spelen en beluisteren. Door de afleiding en het plezier dat zij hebben wordt hun verblijf wat aangenamer. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: UMC Utrecht
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : UMC Utrecht
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Muziekids trolley in het WKZ
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 26 okt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!