Patiënten kunnen nu vanuit hun persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) een ingevulde vragenlijst en resultaten van een eHealth-toepassing inzien

Het LangeLand Ziekenhuis en het Reinier de Graaf ziekenhuis zijn de eerste ziekenhuizen die module 2 van het VIPP 5-programma hebben behaald. Patiënten kunnen nu vanuit hun persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) een ingevulde vragenlijst en resultaten van een eHealth-toepassing inzien.

Vragenlijst en eHealth-toepassing
Bij het LangeLand Ziekenhuis kunnen patiënten de preoperatieve screening vragenlijst die ze via het Zorgportaal hebben ingevuld, opvragen vanuit hun PGO. Ook kunnen zij de OSAS (obstructief slaapapneusyndroom) intake opvragen.

Het Reinier de Graaf ziekenhuis biedt patiënten de mogelijkheid om de SF-36 vragenlijst voor reumatologie die zij via het Zorgportaal hebben ingevuld, op te vragen vanuit hun PGO. Ook kunnen patiënten de intake voor het slaapcentrum vanuit hun PGO opvragen.

Gegevens beschikbaar stellen én uitwisselen
Eerder hadden het LangeLand Ziekenhuis en het Reinier de Graaf ziekenhuis al module 1 technisch afgerond. De instellingen kunnen digitaal gegevens beschikbaar stellen aan de PGO van de patiënt conform het MedMij Afsprakenstelsel. Met het behalen van module 2 is nu ook uitwisseling van informatie mogelijk: de patiënt kan informatie, die hij/zij via het ziekenhuisportaal heeft aangeleverd, daarna in zijn/haar PGO inzien. Patiënten worden op het ziekenhuisportaal ook geïnformeerd over deze mogelijkheid. Dat sluit aan bij het streven van beide ziekenhuizen om dit jaar aan de gebruikseis voor module 1 te voldoen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NVZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NVZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: LangeLand Ziekenhuis en Reinier de Graaf ziekenhuis behalen als eerste ziekenhuizen module 2 van VIPP 5
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 12 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!