Het Kinderspiercentrum is geïntegreerd in de polikliniek van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis dat onderdeel van het LUMC is

Dinsdag 24 januari heeft Spieren voor Spieren-ambassadeur Iefke van Belkum, oud-olympisch waterpoloster, het nieuwe Kinderspiercentrum in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) feestelijk geopend. Samen met kindambassadeurs Bas en Kevin, het hoofd van het Kinderspiercentrum dr. Erik Niks en directeur Spieren voor Spieren Mariël de Jongh werd door middel van het poppen van confettislingers de openingsceremonie verricht.

Na deze feestelijke gebeurtenis volgde nog een video met Mind Fuck illusionist Victor Mids waarin hij een aantal mind fucks liet zien.

Alles op één dag
Het Kinderspiercentrum is geïntegreerd in de polikliniek van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis dat onderdeel van het LUMC is. In dit Spiercentrum is er een diagnostisch traject opgezet dat in één dag uitgevoerd kan worden. Daarnaast is het mogelijk om alle kinderen met een spierziekte een multidisciplinaire behandeling te bieden. Op deze dag zien de kinderen meerdere specialisten, waaronder de neuroloog, cardioloog, longarts, revalidatiearts, orthopeed, fysiotherapeut en een diëtist. En aan het einde van de dag volgt de uitslag van de onderzoeken. Door alles op één dag te plannen worden de kinderen meerdere ziekenhuisbezoeken bespaard en de families een beetje ontlast. “Deze opening laat heel goed zien hoe er wordt samengewerkt binnen en buiten het ziekenhuis. Als we onze krachten bundelen, zijn we tot hele mooie dingen in staat. Eigenlijk is verbinding hier het sleutelwoord”, aldus Erik Niks, hoofd van het Leidse Kinderspiercentrum.

Spieren voor Spieren
De kennis en ervaring van het multidisciplinaire team, dat al jaren topreferentiële zorg en onderzoek combineert voor kinderen met de ziekte van Duchenne of Becker spierdystrofie, komt in het nieuwe centrum ten goede aan alle kinderen met een spierziekte. Directeur Spieren voor Spieren, Mariël de Jongh: “Alleen samen met het Kinderspiercentrum Leiden en de Kinderspiercentra in Utrecht en Nijmegen kunnen wij als Stichting Spieren voor Spieren, onze belofte waarmaken: snellere diagnose en behandelingen beschikbaar krijgen voor alle kinderen met een spierziekte.”

Beste waterpolospeelster van Europa
Iefke van Belkum, ambassadeur van Spieren voor Spieren die mede de opening verrichtte, is olympisch kampioen waterpolo en uitgeroepen tot beste speelster van Europa. Momenteel is zij bondscoach van de Jong Oranje-meisjes. Iefke komt uit Leiden en heeft een groot deel van haar sportcarrière gespeeld bij waterpolovereniging ZVL Leiden. “Gelukkig heb ik een gezond lichaam. Daardoor kon ik topsporter worden en eigenlijk gun ik alle kinderen ook een gezond lichaam. Ik vind het heel mooi om te zien dat zoveel mensen bij dit Kinderspiercentrum betrokken zijn. Dat er zulk goed werk wordt verricht en dat het nu uitgebreid wordt naar het LUMC. En natuurlijk extra leuk dat dit in mijn eigen stadje Leiden is.” 

Bron: LUMC


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 25 jan 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!