Het doel van de campagne is vooral bewustwording: dat agressie veel voorkomt en hoe we dat kunnen voorkomen

Drie op de vier zorgmedewerkers krijgt wel eens te maken met agressie tijdens het werk. Voor teveel medewerkers een reden dat ze klachten hebben, thuis zitten, of overwegen om de zorg te verlaten. Daarom is op 6 februari in Twente de campagne #SamenTegenAgressieInDeZorg van start gegaan. Maar liefst 14 Twentse zorgorganisaties hebben de krachten gebundeld om zo een statement te maken.

Het doel van de campagne is vooral bewustwording: dat agressie veel voorkomt en hoe we dat kunnen voorkomen. Dat is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Twee ziekenhuizen, twee huisartsenposten en tien VVT-instellingen doen mee.

Bestuurder Jan den Boon van Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede heeft 6 februari het startsein voor de campagne gegeven. “Ik vind het fantastisch dat we zo eensgezind zijn, maar de aanleiding is natuurlijk diep triest. De campagne is confronterend, met ervaringsverhalen van zorgmedewerkers. De gevolgen van agressie in de zorg zijn enorm: verzuim, soms langdurig, angst en medewerkers die om deze reden de zorg verlaten. We vinden het onbestaanbaar dat mensen die andere mensen willen helpen, hun werk korte of langere tijd niet kunnen doen omdat iemand anders zijn of haar emoties niet onder controle heeft. Met deze campagne laten we zien dat we dit niet accepteren.”

Voor de campagne is gekozen voor een vorm die binnenkomt. De beelden zijn silhouetten van medewerkers, om aan te geven dat het iedereen kan overkomen. Vijf zorgcollega’s vertellen over hun ervaring met agressie. Met onder andere een uiting op bussen in de regio en een social media campagne wordt het onderwerp onder de aandacht gebracht.

Op www.samentegenagressieindezorg.nl is meer over de campagne te vinden.

Bron: Medisch Spectrum Twente


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 07 feb 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!