Na een noodgedwongen onderbreking vanwege de coronapandemie, hervat Saxenburgh haar succesvolle Saxenburgh Publiekscolleges voor inwoners in de regio

Saxenburgh hervat Publiekscolleges met: Wat beweegt de orthopedie
Na een noodgedwongen onderbreking vanwege de coronapandemie, hervat Saxenburgh haar succesvolle Saxenburgh Publiekscolleges voor inwoners in de regio. Het eerste college van dit jaar vindt plaats op woensdag 5 april in het LOC+ in Hardenberg. De orthopedisch chirurgen zullen dit college verzorgen.

“We zijn blij dat de Saxenburgh Publiekscolleges een doorstart krijgen. Het blijkt echt een schot in de roos. Wij verwachten dat de colleges ook nu weer snel zijn volgeboekt”, aldus cardioloog Marlon Olimulder, mede-initiatiefneemster. “Saxenburgh heeft op medisch gebied heel veel te bieden. We kunnen van grote betekenis zijn voor de mensen in de regio, zeker ook op het gebied van preventie.” Tijdens een college vertellen artsen, verpleegkundigen of andere zorgverleners op begrijpelijke wijze over ziektebeelden, behandelmethoden en nieuwe ontwikkelingen op een vakgebied. Mensen in de zaal kunnen vragen stellen.

Wat beweegt de orthopedie
De orthopedisch chirurgen Hilbrand van de Belt en Jan van Beveren bijten met hun team het spits af op 5 april met: 'Wat beweegt de orthopedie’. Ze vertellen over knie- en schouderklachten. Wat is slijtage? Hoe ontstaan de klachten? En hoe herken, maar vooral hoe voorkom je klachten en blijf je vitaal? Het publiek krijgt op ludieke wijze vragen voorgeschoteld en mag ook zelf in actie komen. Het belooft een leerzame, afwisselende en vooral gezellige avond te worden.

Aanmelden
Van tevoren aanmelden is noodzakelijk en kan via de website www.saxenburgh.nl/publiekscollege.

Het college start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur met een kopje koffie of thee. Locatie: LOC+ Hardenberg, Parkweg 1a7. Toegang en parkeren bij LOC+ zijn deze avond gratis.

Bron: Saxenburg

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Datum: 2023-03-13


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com