(advertentie)

Roel Schats, hoofd IVF, was afgelopen weekend in het nieuws over IVF-draagmoederschap en het aanbieden hiervan aan homostellen.

De NOS meldde enig moment zelfs: VUmc wil homostellen helpen met kinderwens'. Later werd de melding afgezwakt naar: 'Misschien ooit ivf-draagmoeder voor homoparen'.

Wat is nu de actuele situatie bij VUmc?
Roel Schats: 'Binnen het IVF-centrum en afdelingsbreed zijn we in gesprek over het draagmoederschap bij homostellen. Dit is mede ingegeven door het positieve advies van onze beroepsorganisatie NVOG hierover. Ook de staatscommissie voor herijking ouderschap komt met een vergelijkbaar advies in haar rapport. We weten echter ook dat als we dit willen aanbieden er meer personeel nodig is voor de begeleiding van de paren. Ook hebben we meer budget nodig om dit te kunnen realiseren.

We hebben dus nog een behoorlijke weg te gaan alvorens we dit kunnen gaan aanbieden. We zijn er nu nog echt niet aan toe. Veel verder dan een eerste meningsvorming zijn we nog niet gekomen. Maar omdat de samenleving ons deze vraag stelt, gaan we het zeker niet uit de weg.'

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Datum: 2020-03-30

Relevante artikelen ...

200.000 stamceldonoren geregistreerd De 200.000e stamceldonor werd door minister Bruno Bruins voor medische Zorg op het ministerie ontvangen Woensdag 28 maart ontving Bruno Bruins Minist... Ziekenhuis Thu, 29 Mar 2018, 13:27:41

(advertentie)