De nieuwe locatie van Het Familiehuis Daniel den Hoed is bekend. Het verhuist over enkele jaren naar Little Coolhaven.

 

Noodzakelijk
Het Familiehuis biedt logeergelegenheid aan familieleden van kankerpatiënten en staat nu nog in Rotterdam-Zuid, naast locatie Daniel den Hoed. Met de verhuizing volgt Het Familiehuis de Daniel den Hoed naar de noordoever.

Loopbrug
Het nieuwe onderkomen wordt zes verdiepingen hoog. Er komen 22 gastenkamers, 7 studio's, meerdere woon- en eetkamers en gezamenlijke keukens. Hiermee wordt de capaciteit meer dan verdubbeld. Er is een loopbrug gepland over de 's Gravendijkwal om het Erasmus MC gemakkelijk te bereiken.

Warm
"Net als in het huidige Familiehuis streven we in de opzet en inrichting naar een huiselijke sfeer, waarin familieleden en ambulante patiënten een warme logeerplek vinden in de directe nabijheid van het ziekenhuis", zegt directeur Rachel Maréchal. "We zijn blij dat we het huis zo dicht bij het Erasmus MC kunnen realiseren."

Water en groen
Little C, zoals het nieuwe gebied in Hoboken heet, wordt de komende jaren aan de kop van de Coolhaven ontwikkeld. In totaal worden tegenover het Erasmus MC vijftien gebouwen neergezet met ruimte voor kantoren, appartementen, lofts en horeca die, omringd worden door water en groen.

Bron: Erasmus MC

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Datum: 2023-02-09


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com