De nieuwe locatie van Het Familiehuis Daniel den Hoed is bekend. Het verhuist over enkele jaren naar Little Coolhaven.

 

Noodzakelijk
Het Familiehuis biedt logeergelegenheid aan familieleden van kankerpatiënten en staat nu nog in Rotterdam-Zuid, naast locatie Daniel den Hoed. Met de verhuizing volgt Het Familiehuis de Daniel den Hoed naar de noordoever.

Loopbrug
Het nieuwe onderkomen wordt zes verdiepingen hoog. Er komen 22 gastenkamers, 7 studio's, meerdere woon- en eetkamers en gezamenlijke keukens. Hiermee wordt de capaciteit meer dan verdubbeld. Er is een loopbrug gepland over de 's Gravendijkwal om het Erasmus MC gemakkelijk te bereiken.

Warm
"Net als in het huidige Familiehuis streven we in de opzet en inrichting naar een huiselijke sfeer, waarin familieleden en ambulante patiënten een warme logeerplek vinden in de directe nabijheid van het ziekenhuis", zegt directeur Rachel Maréchal. "We zijn blij dat we het huis zo dicht bij het Erasmus MC kunnen realiseren."

Water en groen
Little C, zoals het nieuwe gebied in Hoboken heet, wordt de komende jaren aan de kop van de Coolhaven ontwikkeld. In totaal worden tegenover het Erasmus MC vijftien gebouwen neergezet met ruimte voor kantoren, appartementen, lofts en horeca die, omringd worden door water en groen.

Bron: Erasmus MC


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 29 feb 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!