Het Havenziekenhuis verandert in een poliklinisch centrum onder de naam Havenpolikliniek en houdt op te bestaan als zelfstandig volledig ziekenhuis.

 

Samenwerking

De Havenpolikliniek wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis. Onder de vlaggen van de betrokken vier ziekenhuizen blijven zo de goede poliklinische zorg en de toegang tot vervolgzorg behouden voor het centrum van Rotterdam.

Werkgelegenheid

Verder blijven de artsen en vaste medewerkers van het Havenziekenhuis verzekerd van werk. Dat is belangrijk met het oog op behoud van werkgelegenheid en het personeelstekort in de zorg. De transitie van de zorg wordt inmiddels voorbereid en start naar verwachting binnenkort, zodat na goedkeuring door NZA en ACM veilige en zorgvuldige overheveling van patiëntenzorg plaats kan vinden.

Goedkeuring

Alle trajecten voor medezeggenschap en goedkeuring zijn bij alle betrokken ziekenhuizen doorlopen. Alleen de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM) moeten de plannen nog goedkeuren. De NZa heeft de plannen voor de overheveling van delen van de zorg van het Havenziekenhuis naar het Franciscus Gasthuis & Vlietland en het IJsselland Ziekenhuis inmiddels al goedgekeurd.

Uniek

Het plan om met meer ziekenhuizen op deze manier samen te werken in een poliklinisch centrum is uniek in Nederland. In de nieuwe situatie ligt de verantwoordelijkheid van de hele zorg (dus ook voor de zorg in de Havenpolikliniek) bij het betreffende partnerziekenhuis. Daarbij zullen artsen en zorgmedewerkers van het Havenziekenhuis mee over gaan naar de betrokken ziekenhuizen.

Vertrouwde gezichten

Dat betekent dat patiënten in veel gevallen, zowel in het poliklinisch centrum als in het andere ziekenhuis, vertrouwde gezichten blijven houden. Patiënten die nu bij het Havenziekenhuis in behandeling zijn, krijgen tijdig persoonlijk bericht waar ze wanneer terecht kunnen voor welke afspraak, onderzoek of behandeling.

Goede oplossing

De betrokken ziekenhuizen hadden in februari de ambitie uitgesproken om zich maximaal in te spannen voor een goede oplossing voor patiënten, artsen en medewerkers. Vervolgens hebben zij hiervoor dit plan ontwikkeld.
Lees het volledige statement over de toekomst van de Havenpolikliniek.

Bron: ErasmusMC


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 18 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!