Nummer 1 in de AD top 110 van beste ziekenhuizen. Beatrixziekenhuis in Gorinchem

Het Beatrixziekenhuis mag zich voor de tweede achtereenvolgende keer een jaar lang het beste ziekenhuis van Nederland noemen volgens de AD Ziekenhuis Top 100. De toonaangevende, landelijke ranglijst komt officieel op vrijdag 3 november 2017 uit. 

Supertrots
‘Een enorm compliment voor onze mensen. We bedanken iedereen hartelijk voor de goede zorg die zij onze patiënten dagelijks verlenen.’ Aan het woord is Anja Blonk, directeur van het Beatrixziekenhuis. ‘We zijn supertrots op deze prestatie van medisch specialisten, verpleegkundigen, andere zorgverleners en ondersteunend personeel.’

Samenwerking
‘Samenwerking is het sleutelwoord’, vertelt Anja Blonk. ‘Samenwerking tussen zorgprofessionals in ons ziekenhuis onderling. Plezierige samenwerking in de hele zorgketen. Dit hebben we ook te danken aan het vertrouwen van onze patiënten en de goede samenwerking met huisartsen en onze andere partners in de regio. De afgelopen jaren hebben we samen met huisartsen en verzekeraar VGZ stevig ingezet op zinnige zorg in het programma ‘Kwaliteit Als Medicijn’. Daarmee zijn we een voorbeeld voor de rest van Nederland. Vanuit tientallen kwaliteitsinitiatieven zorgen we dat onze patiënten de juiste zorg op de juiste plek en op het juiste moment krijgen. Daardoor worden patiënten niet alleen beter, sneller en dichtbij geholpen, het is vaak ook nog goedkoper. En kwaliteit voor de patiënt en betaalbaarheid zijn wel de onderwerpen waar het momenteel om draait in de zorg.’

Continu verbeteren
‘Voor de tweede keer nummer 1, dat bevestigt dat we op de goede weg zijn’, vertelt Michiel van Roozendaal, voorzitter van de Raad van Bestuur van Rivas Zorggroep. ‘Ook is het goed nieuws voor onze patiënten. Op alle fronten werken we continu aan verbetering van onze zorgverlening. Niet enkel op papier maar vooral dagelijks tijdens het verlenen van patiëntenzorg. Eerder behaalde ons ziekenhuis de accreditatie van kwaliteitssysteem Joint Commission International. Verder werken we binnen Rivas volgens de principes van Planetree, dé basis voor mensgerichte zorg. Dat werpt zijn vruchten af.’  

In goede handen
‘Ons ziekenhuis staat voor kwaliteit en veiligheid van zorg voor elke patiënt. Oftewel toegankelijke zorg, dichtbij de patiënt met een scherp oog voor diens wensen en behoeften’, vertelt Anja Blonk. ‘Het AD zet ons op 1 en wij zetten onze patiënten op 1. En daar gaan we mee door. We houden als beste ziekenhuis van Nederland daarbij grote aandacht voor continue verbetering van onze zorgverlening. We gaan voor meer eigen regie voor onze patiënten met bijvoorbeeld het cliëntportaal. Ook bieden we patiënten de handvatten die nodig zijn om echt samen met hun dokter te kunnen kiezen voor de voor hen beste zorg.
Kortom, onze patiënten kunnen erop vertrouwen dat zij in ons ziekenhuis in goede handen zijn!’, besluit Anja Blonk.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Beatrixziekenhuis
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Beatrixziekenhuis wéér nr 1 in AD top 100!
  • Datum: 19 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!