Intensievere samenwerking  tussen de Sint Maartenskliniek en het Radboudumc op het gebied van diagnostiek en behandeling van neurologische en orthopedische patiënten met balans- en loopproblemen

Vanaf 1 januari 2018 werken de Sint Maartenskliniek en het Radboudumc intensiever samen op het gebied van diagnostiek en behandeling van neurologische en orthopedische patiënten met balans- en loopproblemen. De beide huizen gaan samenwerken binnen het Loopexpertisecentrum dat al is gevestigd in de Sint Maartenskliniek; een specialistisch centrum voor mensen die moeite hebben met lopen en/of balans.

Met ingang van 1 januari wordt professor Sander Geurts (revalidatiearts en afdelingshoofd Revalidatie Radboudumc) deels gedetacheerd naar de Sint Maartenskliniek. Ook Jasper den Boer (fysiotherapeut) maakt deze overstap. Zij zullen met medewerkers van de Sint Maartenskliniek het gezamenlijke loopexpertisecentrum verder gaan vormgeven.
 
Patiëntenzorg
Vanaf 1 januari gaan patiënten met mobiliteitsproblemen die niet binnen de expertisecentra van het Radboudumc vallen naar de locatie Sint Maartenskliniek voor functionele diagnostiek en behandeling. Het betreft patiënten met een neurologische aandoening, zoals een beroerte, hersentrauma, multiple sclerose of polyneuropathie, maar ook met complexe orthopedische aandoeningen. Mensen met (erfelijke) bewegingsstoornissen en spierziekten blijven primair gezien worden binnen de expertisecentra van het Radboudumc. 
 
Onderzoek en onderwijs
Later in het jaar gaan enkele andere medewerkers (physician assistant en ergotherapeut) van het Radboudumc het loopexpertiseteam versterken in de Sint Maartenskliniek. Eind 2018 staat er één team met behandelaren, onderzoekers en medisch specialisten op de locatie Sint Maartenskliniek. Dit team zal nauw samenwerken met de genoemde expertisecentra van het Radboudumc; ook op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.
 
Sander Geurts: ‘Mobiliteit is onze gezamenlijke missie. Dat is een behoorlijke ambitie. Maar, door onze bundeling van kennis, kunde en capaciteit zullen we de functionele diagnostiek en behandeling van mensen met balans- en loopproblemen steeds verder verbeteren. En dit zal ook terug te zien zijn in het onderwijs, de opleiding, het onderzoek en innovaties op dit gebied.’


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Radboudumc
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Sint Maartenskliniek en Radboudumc versterken samenwerking bij behandeling en diagnose van loopproblematiek
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 09 jan 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!