Jonge patiënten kunnen zelf door de gangen naar de operatiekamer scheuren

Twaalf mini-raceauto's zijn in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis beschikbaar voor jonge patiënten. Die kunnen daarmee zelf door de gangen naar de operatiekamer 'scheuren' .

Afleiding
Het idee komt van Robert Vossen, manager operatiekamer. Hij had gelezen dat het Rady Children's Hospital in San Diego, Californië, positieve ervaringen heeft opgedaan met dit voor kinderen spannende en afleidende initiatief. Zijn idee werd opgepakt door de ouders van een patiëntje en andere enthousiaste betrokkenen. 

Bijsturen
Kinderen die dit willen, kunnen nu in een stoere auto naar de operatiekamer rijden, terwijl een verpleegkundige meeloopt met de afstandsbediening. Normaal worden de jonge patientjes veelal in bed of rolstoel naar de ingreep vervoerd. Acht auto's zijn er al, vier worden nog geleverd. De eerste rit was 12 januari.

Ontspannen
Coureur zijn, leidt de kinderen af van de operatie die gaat volgen. "De eerste reacties zijn echt geweldig", zegt Vossen. "We kunnen het kind even afleiding geven, zodat ze minder bezig zijn met wat er staat te gebeuren. Ouders vragen al of hun kind in een raceauto naar de ok mag."

Huwelijksfeest
Vossen bedankt de ouders van een patiëntje die alles op gang hebben gebracht. Zij hadden geld ingezameld voor hun huwelijksfeest en zochten een goed doel. Met hun cadeaugeld kon het eerste autootje worden aangeschaft. 

Wagenpark
Daarna groeide het initiatief snel. Autocoureur Liesette Braams was zo gecharmeerd van een bericht hierover dat ze een oproepje plaatste op haar LinkedIn. Spontaan meldden zich sponsors. Braams en mede-coureur Tom Coronel (zie foto's) kwamen de auto's aan de kinderen schenken.

Ikazia
Het Ikazia Ziekenhuis kwam afgelopen zomer met een vergelijkbaar initiatief, zie het nieuwsbericht hierover.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis
  • Bron bij dit artikel: : Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Per raceauto naar de OK
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 07 feb 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!