Gecertificeerd als 'ESO Stroke Centre'. Als eerste ziekenhuis en universitair medisch centrum in Nederland mag het erasmus MC zich zo noemen

Het Erasmus MC is als eerste ziekenhuis en universitair medisch centrum in Nederland gecertificeerd als 'ESO Stroke Centre'.

Topniveau
De European Stroke Organisation (ESO) kent deze kwalificatie toe, omdat het Erasmus MC Stroke Center multidisciplinaire diagnostiek, behandeling en revalidatiezorg levert op topniveau. Het certificaat is vijf jaar geldig.

Inzicht
"De zorg voor patiënten met een beroerte is een speerpunt van het Erasmus MC", zegt neuroloog Diederik Dippel. "Een assessment als dit geeft je inzicht in je eigen zwakke plekken. Het is daarom zeer bevredigend dat we in een keer, zonder aanmerkingen door deze procedure heen kwamen. Maar het betekent niet dat we nu onderuit gaan zitten!"

Kwaliteit
Neuroloog Paula Janssen: "Deze certificering is mogelijk geworden, omdat we in het Erasmus MC Stroke Center constant streven naar optimale kwaliteit en samenwerking. Hiermee laten we zien dat wij transparant zijn naar patiënten, professionals en verzekeraars over onze organisatie en kwaliteit van zorg."

Impuls
Het certificaat geeft een extra impuls aan de medewerkers van het Erasmus MC Stroke Center om optimale kwaliteit te blijven leveren. Het betekent ook erkenning zowel landelijk als internationaal. Dit maakt het verkrijgen van steun voor nieuwe ideeën en initiatieven om zorg te verbeteren makkelijker.

Zie voor meer informatie: www.strokecenter.nl.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Erasmus MC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Europese erkenning voor Stroke Center
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 07 mrt 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!