De 200.000e stamceldonor werd door minister Bruno Bruins voor medische Zorg op het ministerie ontvangen

Woensdag 28 maart ontving Bruno Bruins Minister voor Medische Zorg en Sport de 200.000e stamceldonor. Deze nieuwe donor meldde zich recent aan en bleek daarmee de 200.000e Stamceldonor die in Nederland is geregistreerd.

Nederland had begin 2015 ongeveer 54.000 stamceldonoren. Door gerichte wervingsacties uitgevoerd door Stichting Matchis en de aandacht voor de verhalen in de media van enkele patiënten die een stamceltransplantatie nodig hadden, is dit aantal inmiddels fors gegroeid. De financiering van een deel van de wervingsactiviteiten is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het ministerie van VWS.

Minister Bruins ontving de 25-jarige Floris, de 200.000e donor, op het ministerie. De minister bedankte de nieuwe donor voor zijn aanmelding, stond stil bij het belang van stamceldonatie en hoopte dat velen het voorbeeld van Floris zullen volgen. De donor zelf noemde het ‘heel normaal’ dat hij zich als stamceldonor had opgegeven. “Er stond een informatiekraam bij ons op het werk en er was weinig nodig om me te overtuigen van het belang van stamceldonatie”. De nieuwe donor werd door de minister bedankt met een bloemetje en een kleine attentie. Ook ontvingen hij en de minister het boek ‘Papa’s bloed’ waarin een patiënt zijn eigen verhaal op aangrijpende wijze deelt.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : Stichting Matchis
  • Bron bij dit artikel: : Stichting Matchis
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: 200.000 stamceldonoren in Nederland geregistreerd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 29 mrt 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!