De nieuwe robot is lichter, de bediening is moderner en vooral de aansluitingen zijn versimpeld

Op 8 mei is de eerste operatie uitgevoerd met de nieuwe Da Vinci-robot. Bestuursvoorzitter Ernst Kuipers verrichtte de openingshandeling. Uroloog Martijn Busstra deed de operatie

Virtual reality
Manager OK Martijn van den Berge over de Da Vinci-robot: "Een van de grootste verschillen met de oude robot is dat er allerlei innovatieve ontwikkelingen zijn ingebouwd. Denk aan slimme 'virtual reality'-simulatie-games om de gebruikers te trainen en te ontwikkelen in het gebruik van de robot."

Certificaten
Oefenen kan nu ook zonder patiënten of een hele robot-installatie. Van den Berge: "Artsen kunnen nu op elk moment voor een training achter de console kruipen. Alle ontwikkelingen worden bijgehouden en er zijn zelfs certificaten voor het behalen van diverse modules. Bij de introductie van de oude Da Vinci moest bijvoorbeeld uroloog dr. Busstra nog oefenen op een sinaasappel die zich bevond in een soort plastic bal met gaten.”

Veel kabels
De nieuwe robot is lichter, de bediening is moderner en vooral de aansluitingen zijn versimpeld. In de oude waren er vaak storingen door de vele kabels en aansluitingen die deels op de grond lagen. Nu lopen er twee blauwe glasvezelkabels van en naar de robot. Hierdoor is de kans op storingen in aansluitingen en kabelbreuken drastisch verlaagd.

Supermodern
Van den Berge: "Daarnaast ziet de nieuwe robot er natuurlijk supermodern en strak uit. Deze past zeker goed bij de rest van de nieuwbouw."


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : Erasmus MC
  • Bron bij dit artikel: : Erasmus MC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Nieuwe Da Vinci-operatierobot
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 10 mei 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!