Ziekenhuis Gelderse Vallei en de kraamorganisaties in de regio hebben de handen ineen geslagen

Zwanger? Dan staan de aanstaande moeder en vader voor de keuze waar te bevallen. Vanaf 1 mei 2018 kunnen zij naast thuis bevallen of een medische bevalling in het ziekenhuis, ook kiezen voor een verplaatste thuisbevalling in één van de huiselijke kraamsuites van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Mét hulp van de eigen verloskundige én een kraamverzorgende.

Nu ook met kraamzorg
Ziekenhuis Gelderse Vallei en de kraamorganisaties in de regio hebben de handen ineen geslagen: vanaf nu is het ook mogelijk de hulp in te schakelen van de kraamverzorgende tijdens de verplaatste thuisbevalling in het ziekenhuis. Onder begeleiding bevallen van de eigen verloskundige in het ziekenhuis was al langer mogelijk. Zo bevalt de vrouw zoals thuis. Na de geboorte vertrekken de nieuwe ouders met hun kind én de eigen kraamverzorgende naar huis. In andere Nederlandse ziekenhuizen is hier al goede ervaring mee opgedaan.

Van alle gemakken voorzien
Voor de verplaatste thuisbevalling zijn twee huiselijke kraamsuites ingericht in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Beide suites zijn van alle gemakken voorzien. Er is een extra slaapplaats voor de aanstaande vader en elke suite heeft een eigen badkamer. Mocht de bevalling toch medisch worden, ben je één deur verwijderd van de ziekenhuisverloskamers.

Samenwerking
Het verloskundig samenwerkingsverband (VSV) Gelderse Vallei biedt de beste zorg tijdens zwangerschapswens, zwangerschap, bevalling en kraambed aan de (aanstaande) zwangere, haar partner en (ongeboren) kind in de regio Gelderse Vallei. In het VSV zijn naast Ziekenhuis Gelderse Vallei ook alle eerstelijns verloskundigen en de kraamorganisaties in de regio verenigd.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ziekenhuis Gelderse Vallei
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Bevallen zoals thuis in Ziekenhuis Gelderse Vallei
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 12 mei 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!