Het tekort van IC-kinderverpleegkundigen is een gevolg van het landelijke tekort aan gespecialiseerde IC-kinderverpleegkundigen

Vanwege een acuut probleem in de beschikbaarheid van Intensive Care (IC)-kinderverpleegkundigen, is besloten om vanaf dinsdag 10 juli voorlopig géén opnames meer te doen op de afdeling Intensive Care Kinderen bij Amsterdam UMC, locatie VUmc. De ouders/ verzorgers van de patiënten, van wie de opname uitgesteld wordt tot medio september, zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.

De SEH op locatie VUmc blijft open voor het stabiliseren van het acuut zieke kind om de opvangcapaciteit in de regio Amsterdam te garanderen. Dit is essentieel voor behoud van de spreiding van de drukte op de SEH's in de regio. Indien nodig volgt na stabilisatie een opname op een Intensive Care Kinderen afdeling in een ander ziekenhuis. 

Voor de niet-acute, planbare opnames worden, daar waar mogelijk, een alternatief gezocht. Door deze maatregelen te nemen is veilige zorg gegarandeerd voor het (acute) IC- behoevend kind op locatie VUmc. Tevens blijven kinder-intensivisten en IC-kinderverpleegkundigen beschikbaar op locatie VUmc. Dit geldt ook voor het begeleiden van transport van IC-behoevende kinderen. 

Het tekort van IC-kinderverpleegkundigen is een gevolg van het landelijke tekort aan gespecialiseerde IC-kinderverpleegkundigen, dit is een langlopend en nijpend probleem.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Amsterdam UMC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Tijdelijke opnamestop Intensive Care Kinderen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 jul 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!